Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

В Кнежа започна благотворителна кампания за купуване на кувьози

Автор: plevenzapleven | 29.01.2019

В Кнежа започна благотворителна кампания за купуване на кувьозиДарителството и грижата за по-слабия са едни от най-благородните човешки качества. Когато те са съпътствани с екологични мерки, то положителният ефект от тях е гарантиран! Всички ние ежедневно употребяваме голямо количество пластмаса – особено пластмасови бутилки. Част от тях се изхвърлят чрез сметоизвозването, а друга – се изгаря. И двете неща имат негативен ефект върху околната среда! В тази връзка Община Кнежа поръча изработката и започна монтирането на метални сърца, които са пригодени за събиране на капачки от пластмасови бутилки.

За сега такива сърца ще бъдат разположени в ДГ „Огнян Михайлов“, в двора на ОУ „Васил Левски“, пред МБАЛ-Кнежа и пред сградата на Общината. Освен капачки, Общината ще събира и пластмасови бутилки, които биха могли да се предават в МУЦТПО (Старата гимназия) и на бившия Бетонов възел.

„Разпоредил съм всички общински учреждения в т. ч. Общината, МБАЛ, училищата, детските градини и др. да предприемат необходимите мерки за разделното събиране на пластмасовите капачки и бутилки. Надявам се и органите на държавната власт, както и частният бизнес също да се включат. Апелирам и Вас – гражданите на Община Кнежа да подкрепите кампанията“, казва кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски.

Със събраните средства от пластмасовите капачки и бутилки ще бъдат закупени кувьози за МБАЛ-Кнежа, които са животоспасяващи при преждевременно раждане. „Считам, че можем да обединим усилия и да създадем условия, при които най-нуждаещите се да получат най-ценното – шанс за живот! Разчитам на Вашата съпричастност в осъществяването на тази благородна кауза!“, добавя кметът.

Източник: https://plevenzapleven.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova