Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителната кампания „Пасхална радост“ подкрепи над 50 нуждаещи се

Автор: diakoniamission.org | 01.05.2019

Благотворителната кампания „Пасхална радост“ подкрепи над 50 нуждаещи се На Велика събота завърши благотворителната кампания на фондация „Дякония и мисия“, която премина под надслов „Пасхална радост“.

Благодарение на отзивчивостта и любовта на десетки дарители над 50 нуждаещи се – бездомни, самотни и болни хора получиха радост в навечерието на Пасха!

На Велика събота топъл обяд и пакетирани храни, събрани по време на кампанията, получиха бездомни хора във Велико Търново и Горна Оряховица. Обядът във Велико Търново беше осигурен от редовния дарител в кампании за бездомни – Вики Тюфекчиева. Домакин на акцията по традиция беше сладкарница „Неделя“ (на пазара), а акцията беше организирана и координирана от Ярослав Матоуш, който от години се грижи за бездомни и самотни хора. В Горна Оряховица обядът за хората без дом беше в клуб „Вселена“, осигурен от собственика на заведението – Севдалин Кръстев.

Началото на благородното начинание да се зарадват бездомни и самотни хора беше поставено на 10 март 2019 г. Неделя Сиропустна и през Великия пост православни християни от Великотърновска епархия, а и от цялата страна се включиха в каузата да дарят храна на бездомни и самотни хора.

В общо шест пункта във Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец се събираха трайни хранителни продукти. Част от средствата за кампанията бяха набрани и чрез благотворителна разпродажба на картички, изработени от Диана Николова, координатор във Фондацията и доброволци. Енориите на два православни храма във Велико Търново – „Възкресение Христово“ и „Св. Троица“, и на храм „Св. три светители“ в Горна Оряховица, които бяха и пунктове за събиране на дарения, се включиха активно в начинанието, наред с десетки православни християни, настоящи и бивши възпитаници на Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, и дарители от София, Сливен, Габрово, Несебър, Горна Оряховица, които изпратиха хранителни продукти и дариха радост на бездомни и самотни хора в навечерието на Празника на празниците.

Източник: https://diakoniamission.org

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova