Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителна изложба събра средства в помощ на деца диабетици

Автор: plevenzapleven.bg | 23.11.2015

Благотворителна изложба събра средства в помощ на деца диабетици Благотворителна изложба се състоя на 20 ноември в София. Нейната цел бе подпомагане на деца с диабет тип 1. Изложбата беше организирана от асоциация „Докосни дъгата“ като част от кампанията „За нов живот“, чиято мисия е събиране на средства за закупуване на инсулинови помпи и консумативи за деца-диабетици в затруднено положение и повдигане на обществен дебат за поемане на скъпите клинични средства от Националната здравноосигурителна каса. Това разказа пред „Плевен за Плевен” баронеса Денислава Ангелова (баронеса Денислава Плевенска). Тя е съучредител на асоциация „Докосни дъгата”.

По време на изложбата на благотворителен търг бяха представени картини, дарени от художниците Денислав Маринов, Теодора Михайлова и Мишел Вълчева, средствата от продажбата на които постъпиха във фонда на „Докосни дъгата“ и ще бъдат оползотворени за закупуване на нови помпи и консумативите за тях. По време на събитието гостите получиха възможността да закупят и картички, нарисувани от детските скаутски организации в цяла Европа. Писателят Никола Дюбоа пък дари 2 броя от книгата си “Приятно ми е Никола”, които също бяха продадени в подкрепа на децата с диабет. Приятна изненада за гостите се оказаха и шаржовете на обществени личности, нарисувани от Даниел Иванов и продадени за каузата.

Водещи на събитието бяха актьорът Веселин Плачков и певицата Мариана Попова – лица на кампанията „За нов живот“. Мариана използва случая да представи и новото си видео – „Бяло“ – посветено на децата с диабет тип 1 и на каузата на кампанията. По време на събитието бяха продадени и 3 нейни албума в помощ на малчуганите.

Съучредителят на „Докосни дъгата“ баронеса Денислава Ангелова и председателят на асоциацията Петя Раева също дадоха своя принос за благородната цел. Те предоставиха свои продукти - червеното вино на баронеса Ангелова “Ensemble de Marveille” и бялото вино и трапезна вода “New Green Line” на – Петя Раева, които също се продаваха благотворително.

Тази изложба е едно от поредицата събития, свързани с кампанията „За нов живот“. Основателите на „Докосни дъгата“ Петя Раева и баронеса Ангелова вече посетиха Велико Търново, където се състоя специален мач на националния отбор по футзал на хора с диабет, както и Варна, където със съдействието на асоциацията, бе открит първият Център за иновативни терапии и авангардни технологии в диабета (ЦИТАТ-Д).

На 24 ноември, във Военния клуб в София пък, ще се състои благотворителен концерт в подкрепа на каузата с участието на Теди и Силвия Кацарови – също членове на „Докосни дъгата“.

Източник: http://plevenzapleven.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova