Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Продават произведения на изкуството в подкрепа на деца в неравностойно положение

Автор: Дарик | 22.10.2015

Продават произведения на изкуството в подкрепа на деца в неравностойно положение Ежегодната благотворителна кампания за продажба на произведения на изкуството стартира на 18-и октомври, в деня на покровителя на художниците Свети Лука. Кампанията цели да помогне на деца и младежи в неравностойно положение и се организира от фондация „Св. Св. Константин и Елена“.

Инициативата, под надслов „Изкуството за деца в нужда“, е в помощ на подрастващите, настанени в социални институции, помощни училища, домове и центрове за настаняване от семеен тип, които фондацията от години подпомага – ДДЛРГ „Княгиня Надежда“, ДДЛРГ „Другарче“ и ЦНСТ към дома, помощното училище с интернат „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Кривня, а от тази година вече и децата и младежите, настанени в новоизградените центрове за настаняване от семеен тип „Изгрев - изток“ и „Изгрев – запад“, както и Дома за медико-социални грижи за деца във Варна. В благотворителния каталог на инициативата „Изкуството за деца в нужда“ за 2015 година са включени над 130 картини, фотографии, малки пластики и икони на повече от 60 български и чуждестранни творци, като повечето от тях са дарили изцяло или частично своите произведения в подкрепа на кампанията.

Сред имената са наши творци с международно признание – Стоимен Стоилов, Васил Петров, Светлин Ненов, Венцислав Антонов, Павел Митков, а също млади и талантливи български и чуждестранни автори. Всеки, който желае да се включи в благотворителната кампания и чрез изкуството да подпомогне децата в нужда, може да разгледа творбите, които са изложени като постоянна експозиция в арт пространството на хотел „Азалия“ в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“ или да използва интернет каталога, публикуван в сайта www.foundation.bg и Facebook страницата на фондацията.

Поръчки се приемат също по e-mail (foundation@stconstantine.bg) или на телефоните на фондацията. Всички произведения са със сертификат за произход. С него дарителите получават и Сертификат за дарение. Кулминацията на благотворителната разпродажба тази година е на 1 декември, когато е традиционния благотворителен коктейл, с който символично се закрива кампанията. На събитието ще бъдат поканени представители на държавната и местната власт, депутати, политически лидери, бизнесмени, общественици, известни лица от театралните, музикалните и кино средите и медиите.

Източник: http://dariknews.bg
Снимка: http://dariknews.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova