Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Семейство живее в павилион за вестници

Автор: https://www.mixnews.bg | 27.08.2015

 Семейство живее в павилион за вестници Мъж и жена са принудени да намерят подслон в изоставен павилион за вестници в близост до стадион „Пловдив“. Будката се превръща в техен дом миналата седмица, когато силната буря, която бушува из града, отнася по-голямата част от имуществото им. Тогава те за пореден път остават на улицата. Преди това са дали последните си пари за наем на квартира, от която ги гонят, защото собственикът не е плащал сметките си за вода от 3 години. Наемодателите отказват да им върнат парите, тъй като всичко минало през агенция и нямало как да бъдат обезщетени.

Валя Мутафова и Николай Николов живеят в общинско жилище до 2004 г. На 28 януари, когато семейството се връща от погребение на майката на жената, виждат, че апартамента им гори. По техни думи им е обещано да получат ново жилище, но това и до ден днешен не се случва. Вече единадесет години се скитат по улиците на града и дават парите от инвалидната пенсия на жената за наем и битови сметки.

Това не е просто поредната история за бездомни хора. Тази история разкрива как социалната система у нас не работи.

Николай Николов е болен от туберкулоза, но от здравните заведения отказват да го приемат за лечение, тъй като няма лична карта. Човекът е на инвалидна количка и е родом от град Добрич. Двамата несретници не могат да съберат средства за пътуване, за да могат да му изкарат личен документ. Така той няма възможност да получава медицински грижи или да поиска от ТЕЛК да му определи степента инвалидност и дали може да получава пенсия.

Валя Мутафова сподели, че няколко пъти е ходила при кмета на град Пловдив инж. Иван Тотев, но той е казал, че нищо повече не може да с направи в техния случай, за да получат отново общинско жилище.

Жената сподели, че по време на бурята е помагала за отводняването избите в близкия блок. Живущите са обещали да им дадат в замяна малко храна и средства, но това така и не се случва. До този момент семейството е намирало заслон пред магазин на пазара на ул. „Младежка“. Представители на органите на реда се появяват в злополучния ден и, по думите на хората, грубо и със заплахи им казват до два часа да се махнат от този район.

Така те се преместват да живеят в павилиона до стадион „Пловдив“. Валя през сълзи благодари на жена от близкия тенис корт, която им носи храна по два пъти на ден.

Източник: https://www.mixnews.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova