Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Защитено жилище получи дарение

Автор: http://konkurent.bg/ | 18.02.2016

Защитено жилище получи дарениеДарение във вид на хранителни продукти получиха живеещите в защитено жилище „Надежда” в Брегово. Те получиха от българска фирма мляко, брашно, олио, захар, ориз, макарони и 10-килограмово чувалче зърнена закуска.

„Много сме благодарни на дарителите си, които ни съчувстват и ни помагат. Ние търсим в интернет фирми, които предлагат хранителни продукти, обаждаме им се и разясняваме нашите нужди и необходимости. Във Видин също има бизнесмени, които ни дават пилешки продукти и др. Същото е и с една местна фирма за млечни продукти. Има случаи, в когато не ни вярват и ни отказват. Но ние сме упорити, защото парите не ни достигат, пенсиите на мъжете са много ниски и нищо не остава за тях. Последното дарение, което получихме дойде по куриер за сметка на дарителя и много ни зарадва. С тези продукти ще изкараме 4 месеца”, сподели медицинската сестра Галина Валуцова.

В защитеното жилище разчитат не само на дарители, но и на собствените си трудови навици и умения. Живеещите в дома Стоян, Бисер, Митко, Ангел, Данчо и Христо не остават без работа. В градината вече са засадили зелен лук и чесън. После ще започнат да садят домати и краставици. А през есента задължително слагат зимнина. В момента се подготвят за 1 март и правят мартенички, които ще предлагат на базар.

Защитеното жилище „Надежда” вече 5 г. съществува в град Брегово и се е доказало като успешна форма на социализация и активен живот на хората.

Източник: http://konkurent.bg
Снимка: http://konkurent.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova