Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Бургаско семейство живее в глад и болести. Нека им помогнем!

Автор: Милостив | 16.01.2017

Бургаско семейство живее в глад и болести. Нека им помогнем!Преди няколко дни наш читател - иподякон Иван, за когото многократно сме разказвали и който дори сега се намира в болница, ни писа с молба за помощ в подпомагането на една бедна и безработна жена, гледаща болния си мъж.

Името й е Милена Янчева и е на 47 години от Бургас. Завършила е висше образование и е работила като инженер-технолог. Малко след раждането на дъщеря си светът й се срива. Заболява от „нервно разстройство и параноидна шизофрения”. През това време мъжът на Милена се грижи за нея и детето им. Милена се съвзема от това състояние едва 7-8 години по-късно.

Но по ирония на съдбата нейното съвземане граничи с влошаването на състоянието на съпруга й Иван, който тогава получава инсулт. За последните десет години той прекарва общо два инсулта и един бализъм (неволни разтърсващи движения в крайниците) след инсулт. Преди 2 месеца Иван е получил 3-и инсулт. В момента е на легло - с диагноза „Исхемичен инсулт”.

Предписват му скъпо лекарство - „Невроегед” (2700 лв.) за 3 месеца и още куп други лекарства. Дъщеря им, която живее във Варна под наем и с ниска заплата, се е принудила да изтегли кредит от 3000 лв., за да може баща й да получи жизненоважното лекарство.

В момента Милена живее с мъжа си в тежка мизерия - дотолкова, че се нуждаят и от прехрана. Наскоро, когато е била в бургаския храм „Св. Николай Чудотворец”, е помолила за 3 бутилки олио и 3 пакета брашно. Дори и обувки е нямала доскоро. От състрадание към нея иподякон Иван ѝ купил ботуши, за да не ходи навън с домашни пантофи. Инвалидната пенсия на Милена е 117 лв., на мъжа й е 257 лв.

Нека помогнем на изстрадалата жена да излезе от безизходицата, в която се намира семейството й. Най-необходими са им храната и лекарствата; памперси за мъжа й Иван (когото лекари и зъболекари посещават в домашни условия); токът също не могат да си платят. Двамата живеят в Бургас, в кв. „Меден рудник”, телефон за връзка с Милена - 0887 12 44 74.


Документи за достоверност:

ТЕЛК на Милена:
, , , .

Епикриза на Иван:
, .Снимка: http://milostiv.org

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova