Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Чисти сърца подариха фотоизложба на манастир

Автор: www.smolyandnes.com | 06.07.2017

Чисти сърца подариха фотоизложба на манастир Младежкият православен център „Чисти сърца“ към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ – Смолян, подари на манастира „Св. св. Козма и Дамян“ край гр. Куклен фотоизложба, фиксирала развитието на това духовно средище през последните 7 години. Идеята за нея дошла спонтанно, разбирайки, че към манастира е изградена просторна зала за неделно училище и духовни срещи. След пълното й завършване в нея ще бъде разположена и фотоизложбата. В 260 снимки тя показва моменти от 2010 г. , когато е било първото поклонническо пътуване на „Чисти сърца“ до Кукленския манастир, досега. Разликата е огромна.

На мястото на тревясал двор е оформено впечатляващо пространство за отдих и радост на посетителите, за игра на деца, отсядащи на духовен лагер в манастира. Издигнат е красив параклис „Покров Богородичен“, старата църква е освежена. Стаите за настаняване са нови, чисти, навсякъде в манастира е подредено и красиво. Фотоизложбата е придружена с впечатления и кратки репортажи на деца от „Чисти сърца“, които трогват с чистота на мисленето и свежа наблюдателност.
За голяма радост изложбата бе подредена по време на духовния лагер /първа свяна/ на деца от пловдивското училище „Константин Кирил Философ“ – част от талантливите малки артисти, които представиха невероятен Великденски концерт по библейски сюжети в Драматичния театър „Николай Масалитинов“. Лагерът за тях и за другите деца от следващите смени, участвали в спектакъла, е подарък от Пловдивска света митрополия.

Източник: http://www.smolyandnes.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova