Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на Дани!

Автор: DMS | 05.09.2017

Да помогнем на Дани!Даниел Димитров Иванов (Дани) от гр. Хасково е на 11 години и страда от прогресивна Мускулна дистрофия тип Дюшен. До 7-годишната си възраст той беше едно активно, безгрижно и весело момче. Неочакваната смърт на баща му от инфаркт през 2013 г. отключи тежкото заболяване и задълбочи трагедията в семейството.

Диагностицирането в Националната генетична лаборатория в София доказа диагнозата през м.12.2013г. и оттогава напредването на болестта ежегодно се следи от екип лекари в УМБАЛ „Алексадровска“.

От 2013 г. на Дaни се провеждат редица рехабилитации и той се опитва да се бори с прогресиращото отслабване на всички мускули в тялото си, губи подвижността на ходилата и долните си крайници и от началото на 2017г. вече е с невъзможност да се обслужва и движи самостоятелно. Въпреки това с огромни усилия посещава училище и през 2017 завърши успешно четвърти клас в гр. Хасково. Единственото средство, с което успява да се придвижва сам в последните месеци е триколка, изработена специално за неговото състояние.

Перспективата в близките години е постепенно пълно обездвижване, сърдечна и дихателна недостатъчност с всички пагубни за организма последствия.

През м. май 2017 г. Дани беше прегледан от турския проф. Ердал Карайоз. Заедно със своя екип в реномираната болница „Лив Хоспитал-Истанбул“, проф. Карайоз използва иновативни методи за лечение със стволови клетки на мускулни дегенеративни заболявания, като резултатите са изключително обнадеждаващи и при заболяването на Дани – Мускулна дистрофия тип Дюшен.

Според турските специалисти деца като Дани имат шанс напредването на заболяването им да бъде овладяно и дори да се постигне осезаемо подобрение в състоянието им. Курсът на лечение изисква ежегодно по четири манипулации в рамките на 4-5 последователни месеца.

Курсът на лечение в рамките на една година е 32 000 USD. Ако организмът на Дани отговори положително, лечението ще продължи и в следващите години.

През м.Август 2017г. Център Фонда за Лечение на Деца отказа финансиране за спасяващото лечение. Дани има малка сестричка и майката отглежда двете си деца сама. За тежкото ежедневно обслужване на Дани помага възрастния му дядо до колкото му е възможно. През годините с финансови помощи от близки роднини и приятели майката е успявала да набавя средства за постоянните рехабилитации, логистика и обслужване на болното си дете.

Тъй като болестта бързо напредва, първата манипулация по лечението в Турция е насрочена за м. септември 2017 и майката ще използва средства, събрани до момента от съграждани с добри сърца чрез благотворителни кампании в гр.Хасково. За съжаление, за семейството и близките е непосилно набавянето на още 24000 USD за останалите три манипулации необходими до края на годината за първия курс на лечение.

Можем да помогнем на Дани с дарителски SMS с текст на латиница DMS DANI на номер 17 777

или чрез паричен превод като посетим сайта на DMS.

Източник: https://dmsbg.com
Снимка: https://dmsbg.com

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova