Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Ново дарение за дома в Нови хан от задокеанската ни епархия

Автор: Двери | 24.12.2015

Ново дарение за дома в Нови хан от задокеанската ни епархияПоредно дарение днес направиха на Дома за сираци „Св. Николай” на о. Йоан (Димитров) от Нови хан „клирът и православното изпълнение на Българската източноправославна епархия в САЩ, Канада и Австралия“, както ни пишат от канцеларията на епархията в Ню Йорк. С благословението на митрополит Йосиф викарният епископ, Драговитийски Даниил, организирал събирането и изпращането на средствата. Така се продължава хубавата традиция ежегодно да се събират и изпращат парични средства за този дом. Помага им обстоятелството, че цялата епархия добре познава живота и нуждите на населниците на този „световноизвестен дом на милосърдието“, както митрополитът го определя. Няколко поклонически групи от енорийските църкви в САЩ са го посетили и лично са се убедили, че е необходима постоянна и щедра подкрепа. О. Йоан също им дава съответната информация за нуждите, предоставил им е видеофилми от ежедневието на дома (всъщност в двата дома - в Нови хан и в с. Якимово, Ломско), които в епархията се разпространяват по църковните общини и трогват вярващия народ в САЩ, Канада и Австралия под юрисдикцията на БПЦ. И тази година също са си разменили имейли, чрез които о. Йоан и синът му свещ. Григорий Димитров са ги уведомили, че за отопление през зимата са необходими за Нови хан и Якимово около 25000 лв. Това съобщение било достатъчно за епархиотите да съберат 9500 щатски долара (малко над 17000 лв), които от името на викарния епископ Даниил, клира и миряните на задокеанската ни епархия митрополит Йосиф е предал на о. Йоан в Нови хан днес, Игнажден (за някои от енориите – Никулден по стар стил), 19 декември 2015 г.

Добре е да се знае, че освен паричната подкрепа народът и клирът на епархията усърдно се молят на св. Николай Чудотворец по неговото ходатайство грядущият Господ със Своята милост да продължи и през 2016 г. да милва материално и духовно о. Йоан и о. Григорий заедно с населниците на тази „Василиада”, която според митрополит Йосиф оправдано може да се нарече „Българска Йоаниада”.

Митрополитът е честитил Рождество Христово на о. Йоан и му пожелал благословена Новата 2016 година.

Източник: http://dveri.bg
Снимка: http://dveri.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova