Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Нов обдишващ апарат е дарен на МБАЛ - Асеновград

Автор: tvsatcom.bg | 07.02.2019

Нов обдишващ апарат е дарен на МБАЛ - АсеновградС нов, специализиран апарат за изкуствена белодробна вентилация работят от седмица в Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ Асеновград. Сумата за новата апаратура е на стойност 24 000 лв., като десет хиляди лева за закупуването му е дарил служител на асеновградската болница, останалите средства са от бюджета на лечебното заведение.

В отделението, в което лекуват едни от най-тежките случаи, вече седмица разчитат на техника от ново поколение, която по важност може да се сравни с апарат за хемодиализа, каза управителят на МБАЛ Асеновград, д-р Иван Червенков.

"Апаратурата е швейцарска – Хамилтон C1, с възможност за обдишване на различни възрастови групи", поясни началникът на отделението д-р Караманова. Тя рaзполага с абсолютно всички режими за обдишване, включително и с неинвазивна апаратна вентилация, което означава, че пациентът няма нужда да бъде интубиран, каза още д-р Караманова. Това е особено важно за пациенти с хронична обструктивна белодробна болест, с дълго страдание преди това. Слага се маска и се включва режим „неинвазивна белодробна вентилация”. Това предполага, че пациентът ще бъде обдишан за по-кратко време, по-бързо ще бъде оксидиран и елиминиран въглеродния двуокис и по-бързо ще бъде възстановен. Апаратът показва и състоянието на белия дроб на пациента, показва резистентността на дихателните пътища, което дава възможност за един анализ за моментното състояние.

"Много важно е за нашето отделение, че имаме такъв апарат, защото при нас пациентите се нуждаят от дихателна реанимация", каза началникът на ОАИЛ.

Източник: https://tvsatcom.bg
Снимка: https://tvsatcom.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova