Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

С дарение – играчки и книжки, младоженци зарадваха децата от дом "Детелина"

Автор: www.bgsever.info | 20.08.2015

С дарение – играчки и книжки, младоженци зарадваха децата от дом "Детелина"Много детски усмивки и радостни емоции дариха младоженците Мина и Любослав Ячеви на децата от дом „Детелина“ в ж.к. „Сторгозия“ в Плевен. Замисълът за благотворителната инициатива „Плюшена играчка вместо цвете“ се зародил седмици преди сватбата на двамата влюбени. „Цветята увяхват, а детското щастие е нещо толкова истинско и незаменимо като преживяване. Затова решихме с бъдещия ми съпруг да заменим цветята за сватбата с детски плюшени играчки, книжки и помагала. А после да ги дарим на децата от дом „Детелина“, обясни булката Мина Ячева.

Над 200 гости на сватбата снощи в хотел „Ростов“ са приели с ентусиазъм инициативата на младото семейство и са ги подкрепили. Така днес по обяд повече от сто плюшени играчки, помагала и детски книжки стигнаха до малчуганите от дом „Детелина“. С голяма радост, глъч и положителни емоции децата посрещнаха подаръците на младоженците. „Щастливи сме, че можем да дадем късче щастие на децата, да им помогнем за изживеят щастливи мигове. Че има ли нещо друго, което да е по-важно от това?!“, коментира благотворителната инициатива младоженецът Любослав Ячев.

Все повече млади двойки организират благотворителни инициативи за децата. Техните усмивки и щастие са нещо незаменимо като преживяване. И не за ден, за два, замисълът е да се създава добра, положителна емоционална среда за децата от социалните домове. „Не можеш да станеш добър родител, ако не си добър човек. Това е важно да се знае от младите хора“, каза в заключение бащата на младоженеца Правдомир Ячев.

Източник: http://www.bgsever.info

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova