Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Млади червенокръстци от Ценово зарадваха социално слаби семейства

Автор: dunavmost.com | 25.02.2019

Млади червенокръстци от Ценово зарадваха социално слаби семейства В Основно училище „Христо Ботев“ в Ценово се състоя поредната акция по добротворство.

Тя беше посветена на Световния ден на добротата, който по традиция се отбелязва на 17 февруари. Дарителски пакети получиха осем социално слаби млади семейства от общината – шест от Ценово и две от Караманово. Въпреки че родителите са изпаднали в изключително затруднено положение, те не са спрели децата си от училище или детска градина.

В дарителската кампания се включиха активно не само всички ученици от учебното заведение, но и техните преподаватели. Идеята беше на местната структура на Българския младежки червен кръст и беше подкрепена безрезервно от всички. „Само за няколко дни с дарителски пакети се препълни една от класните стаи. Събрахме много дрехи, обувки, хранителни продукти и консерви. Дрехите, независимо че са употребявани, са много запазени, Храните са в срок на годност, а повечето от консервите са закупени от магазините“, сподели председателката на младите червенокръстци Александрина Владимирова. Помощите са предназначени не само за децата, но и за техните родители. В Караманово едното семейство, което е с четири деца, получи като дарение и чаршафи. Със съдействието на общинската администрация в продължение на няколко часа доброволците обиколиха нуждаещите се. По време на раздаването на пакетите присъстваха зам.-кметът на община Ценово Ваня Игнатова и директорът на училището Камелия Леонова. Те се ангажираха и с набавянето на обувки за малките палавници.

Източник: https://www.dunavmost.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova