Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Добри хора даряват красиви тоалети за абитуриентския бал на стотици деца

24.05.2023

Добри хора даряват красиви тоалети за абитуриентския бал на стотици децаа поредна година кампанията "Облечи дете в нужда" ще помогне на над 100 деца в затруднено положение да отидат на бала си. От тази година кампанията помага не само на деца в неравностойно положение, а и на останали без родители.

"Кампанията е от много години. Като собственик на СПА център, от години правя безплатни прически и маникюр за деца в неравностойно положение. Разговаряйки със социалните работници, със собствениците на училищата, се оказва, че дадено дете няма да отиде на бал, защото няма рокля, друго - защото няма обувки... Така се роди идеята", обясни инициаторът на кампанията "Облечи дете в нужда" Димитрина Помакова - в "България сутрин".

"Магията на доброто стана като лавина, започнаха да осигуряваме тоалети за абитуриентските балове, мои клиенти ме подкрепиха първоначално, а сега го правят хора, които ни намират в социалните мрежи и без да се познаваме даряват прекрасни тоалети", сподели тя.

По нейни думи до този моменти 106 са облечените от дарители, като се очаква бройката да се увеличи.

"От години събираме тоалети, това са хора, които ни даряват техните прекрасни тоалети, с които са били принцът и принцесата на бала. Вместо да стои в гардероба, дават едно продължение по този начин. Имаме над 400 тоалета и официални над 150 костюма, това е огромно за съхранение. За следващата година молим дарителите да ни търсят в края на февруари за кампания 2024 година", призова Помакова пред Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че благотворителността е част от нейното семейство, а в момента се занимава и с кампанията "Да влезем в обувките на дядо Коледа" за първи юни.

"За един ден успяхме да облечем 30 деца, пробвахме над 200 рокли, емоцията беше голяма. Молим всеки, който иска да дари при нас, да има търпение", каза Помакова.

Източник:

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova