Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

100 топли семейни палатки за Турция с български дарения

17.02.2023

100 топли семейни палатки за Турция с български дарения100 броя семейни палатки, които издържат до -21 градуса, ще заминат за региона на Караманмараш, закупени с българските дарения по инициатива на Манол Пейков. Това сподели самият той в последния си разказ за изразходването на средствата, които събира. Палатките се изработват от фирма в Кешан и са с гаранция, включена доставка и монтаж. Те са изключително нужни за пострадалите от земетресението, тъй като оцелелите са без дом, а температурите в региона продължително време са под нулата.

В същото време стана ясно, че първите пловдивски дарения вече са пристигнали в района на земетресението в Адана. Както самият Манол разказа в подкаста „В Капана на Под тепето“, доброволци, които имат връзка с Адана, са заминали със собствения си автомобил. Тъй в колата им е имало дрехи втора употреба, каквито Турция не приема, те са взели палатки, одеала и други дарения, складирани в Пловдив в двора на „Жанет-45“. Именно тези дарения вече са в Адана и в градове в региона:

„Всички заедно отидохме до Искендерун, засегнат град от земетресението. Оставихме буса и решихме да се разходим, видяхме потресаващи и много тъжни неща. Говорихме с някои хора, правихме снимки. Разбрах, че няма как да усетиш какво е, докато не го видиш с очите си.

Имаше доста хора пред къщи и блокове, останали без нищо. Направихме обиколка с буса и спряхме на едно място, където имаше събрани хора. Спряхме буса и започнахме да раздаваме, минаха доста хора, които имаха нужда от всичко, нямаше бутане, блъскане, вземаха умерено, оставяха за другите и заминаваха. Имаше и няколко сирийци, някои от тях дори говореха английски.

Източник: https://podtepeto.com
Снимка: https://podtepeto.com

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova