Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Ученици дариха зимни дрехи, обувки и играчки на деца с увреждания

Автор: www.novjivot.info | 11.10.2016

Ученици дариха зимни дрехи, обувки и играчки на деца с увреждания Учениците от четвърти клас на СУ „Славейков“ Кърджали с класен ръководители Анета Визева сами организираха благотворителна акция и дариха зимни дрехи, обувки и играчки на децата в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания,,Дъга“ в квартал „Веселчане“.

„Идеята идва от Антон Айвазов и Венцислав Иванов, които преди месец видели децата от дома. Съдбата им ги докосва, затова те им подарили свои играчки и решили да споделят на съучениците си за тази среща. Елена Василева пък е момичето, което предлага целият клас да организира кампания и така да бъдат подпомогнати тези деца. Помолих ги да се срещнат с ръководството и да разговарят за инициативата на класа. Те се свързали с директорката и после ми дадоха визитката й. Така аз също разговарях с нея и се уточнихме да им помогнем със зимни дрехи и обувки“, разказва класната ръководителка Анета Визева.

В благотворителната акция на класа се включили също родителите и техни близки. Така за кратко време събрали необходимото. Вчера по обед, малките добротворци заедно с учителките си Визева и Никова, лично занесоха събраното от тях дарение и се срещнаха с децата в нужда. А там ги посрещна директорката на социалното заведение Моника Йорданова. Тя сподели приятната си изненада, че деца на такава крехка възраст са се захванали с организирането на благотворителна кампания.

Целият този труд, който положиха нашите ученици, им донесе незабравимо преживяване и ги научи на повече дисциплина и най-вече на добротворство, сподели класната им Анета Визева.

Източник: http://www.novjivot.info

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova