Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Деца изпращат над 700 кг храни и близо 600 лева на отец Иван

Автор: Дарик | 23.12.2016

Деца изпращат над 700 кг храни и близо 600 лева на отец ИванНад 700 кг хранителни продукти от първа необходимост и близо 600 лева събра кампанията на Начално училище „Васил Друмев” Пазарджик в помощ на Дома за сираци „Свети Николай” в село Нови хан, стопанисван от отец Иван.

Кампанията започва след като по Нова телевизия е излъчен репортаж от Дома, откъдето се разбира, че обитателите отново имат недостиг на храна, разказа учителката Сузи Минева. Така се ражда идеята за акция, с която да бъдат събрани храни и пари.

Идеята дават самите ученици и тя е приета с такъв ентусиазъм, че резултатът – и като сума, и като количество продукти - надминава всички очаквания. От сърце даряват и финансово осигурени хора, и такива, които трудно живеят със скромните си приходи, но съчувстват, защото знаят какво е да нямаш.

За по-малко от месец цялото фоайе на учебното заведение е напълнено с пакетирани хранителни продукти (ориз, фасул, макаронени изделия, юфка, олио, захар, брашно, сол, бисквити и др.), запазени дрехи и детски играчки, които ще бъдат дарени на най-малките в приюта. Родители са се сетили още за кори за баница и биотикви, необходими за трапезата на Бъдни вечер.

Всички 220 ученици ще изпратят в Нови хан и своите коледни и новогодишни послания - ръчно изработени картички, рисунки, писма.

Посланията им са наистина трогателни. Много от малчуганите са убедени, че да оставиш беден човек без подкрепа е все едно да го обречеш на смърт. Както и че ако правиш добро, то се връща към теб многократно.

Това отново доказва, че българинът е милосърден, човечен и добър, подчертава Минева. Безспорно събраните пари, дрехи и продукти са важни, но за нас е още по-важно хората там, които са принудени да се борят за оцеляване, да знаят, че не са сами и че обикновените хора мислят за тях.

Средствата, събрани в дарителската кутия - 588.63 лева, вече са преведени по сметка на Дома.

Цялото дарение ще бъде закарано до Нови хан от родители на първокласници в седмицата преди Коледа.

Източник: http://www.dariknews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova