Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Пловдивски ученици с благотворителен концерт, за да помогнат на възрастни хора

Автор: trafficnews.bg | 08.02.2019

Пловдивски ученици с благотворителен концерт, за да помогнат на възрастни хораУченици в Пловдив организират благотворителен концерт, с който ще помогнат на възрастни хора в града под тепетата. Инициативата е на средно училище „Христо Г.Данов“, а събитието се организира за втора поредната година. Участниците в него са Вокална група „Веселите ноти“ и Подготвителната група към училището, която е с разширено изучаване на музика. Идеята се ражда миналата година на младия преподавател по музика в училището Михаил Тодоров. Въпреки все още крехкия творчески път на ВГ „Веселите ноти“, младите таланти не спират да мечтаят и да стъпват смело в света на музикалното изкуство.

През 2018г. организират своя първи концерт в Културен център-музей „Тракарт, който минава под голям интерес. Това ги кара да продължават да мечтаят и да искат да се развиват. Включват се и в инициативата организирана от община Пловдив район Северен „Бъди независим! Северен е срещу дрогата“, а част от участниците в групата вече са носители на призови места от национални фолклорни конкурси.

Тази година учениците и техният преподавател решават да превърнат своя годишен концерт в благотворителен. Каузата, която са избрали да подкрепят е Дома за възрастни хора „Свети Василий“ в Пловдив. Събитието ще се проведе на 14.02.2019г. в театралния салон на Военния клуб от 18.00 часа, вход 5 лева. Цялата сума, която успеят да съберат ще бъде дарена на Дома за възрастни хора „Свети Василий“ Пловдив. Специални гости ще бъдат прекрасните танцьори от ансамбъл „Седенчица“,а младите таланти от СУ „Христо Г.Данов“ се надяват да успеят да привлекат повече привърженици към каузата си.

Източник: https://trafficnews.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova