Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Деца помагат на деца мина и през Варна

Автор: offnews | 25.11.2016

Деца помагат на деца мина и през Варна Малко след 15 часа престъпваме прага на голяма къща в един от по-новите квартали на Варна. Сградата е дом за 10-ина деца, а в двора на имота има още един Център за настаняване от семеен тип. Нашата среща беше с децата от по-предната къща, като по-късно към компанията с дечурлига се появиха и тези от другото ЦНСТ.

Велико Великов е доброволецът от Съвета на децата, дошъл, за да се запознае с хлапетата от ЦНСТ-то. Заедно с Велико бяха дошли още двама негови връстници, с които децата да пишат домашни.

От всички наши срещи до момента чрез кампанията "Деца помагат на деца" разбирахме, че най-сложно за децата в училище е математиката и английския език, което си е нормално за всички деца. При тях проблем е не толкова материята, а нещата, които децата трябва да наваксват заради факта, че родителите им са ги неглижирали дълги години.

Целта на кампанията "Деца помагат на деца" е младежи от Съвета на децата да посещават деца в грижа, да общуват повече заедно, да пишат домашни или просто да си поиграят за час-два.

В продължение на над един час децата си поговориха за най-големите си затруднения в училище, а оказа се децата от Центъра бяха доста по-любопитни и задаваха повечето въпроси по време на срещата.

"Какво ще учиш?", "Какво ще работиш?", "Какво си работил?" и все такива житейски питанки. По този начин децата търсят едно - примери за подражание и е похвално, че се опитват да ги намерят.

Държавата се е погрижила за това децата да получат дом и образование, но на едно хлапе често му липсва примерът на "баткото" или "каката", която се превръща в модел за подражание за по-малките.

Източник: http://offnews.bg
Снимка: http://offnews.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova