Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Деца помагат на свой съученик в битката с левкемията

Автор: Нова телевизия | 07.06.2019

Деца помагат на свой съученик в битката с левкемиятаДецата от 112 СУ в София помагат на свой съученик в битката с левкемията. Кампанията „ВСИЧКИ ЗА АЛЕКС” цели да събере пари, за да спаси детето. 12-годишният Алекс е диагностициран с остра прекурсорна в лимфобластна левкемия. За съжаление, детето не се повлиява от химиотерапия и е необходимо извършването на скъпоструваща операция в Германия.

„Искаме да върнем усмивката на Алекс. Искаме да го върнем отново на училище. Искаме да му дадем шанс отново да е на терена с любимия си футболен отбор и да играе с нас в парка. Надяваме се парите да се съберат бързо, за да помогнем на Алекс ”, разказва майка на съученик на Алекс.

Всички негови съученици носят фланелка с надпис „Алекс, ние сме с теб”. За да изразят подкрепата си, децата са написали послания към него в тетрадка, която ще му подарят.

Началният учител на Алекс призова всички да помогнат на момчето: „Искам да му кажа, че той е в моите мисли и там го виждам като един голям и силен мъж, който е вдигнал купата по футбол на България. Призовавам хората в цяла България и извън нея да му пожелаят здраве, да го подкрепят с добра дума, със средства, така че това заболяване да остане в миналото”.

„Алекс, ти си едно умно момче със силен характер и аз съм сигурен,че ти ще се пребориш с това предизвикателство в твоя живот. Всички сме с теб, много те обичаме и те чакаме отново сред нас”, каза класният ръководител на Алекс Тони Вълчев.

Може да помогнете на Алекс тук.

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova