Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благородни младежи трогнаха възрастна жена

Автор: БТВ | 27.01.2016

Благородни младежи трогнаха възрастна женаКато доказателство, че животът не може да е поредица от лоши новини, няколко случая в последните седмици връщат вярата в доброто. Още по-хубавото е, че основни герои в тези истории са младежи.

В Стара Загора 15-годишната Мария спаси шофьор на тролейбус.

Във Варна пък неколцина дванадесетокласници не само помогнаха на възрастна жена, която си счупи крака в поледицата, а я трогнаха дотолкова, че тя изпрати благодарствено писмо на училището им.

В писмото си 62-годишната Пенка Михайлова описва инцидента, при който е получила счупване и е изпаднала в безпомощно състояние. Когато се осъзнала обаче, била заобиколена от петима младежи, които ѝ оказали помощ, успокоили я и повикали линейка.

"Помагайки ми по такъв всеотдаен начин и с явното желание да облекчат моментното ми страдание, те стоплиха сърцето ми в този студен януарски ден и ме трогната в с човечността си"
, пише възрастната жена до директорката на гимназията, в която учат петимата младежи: Димитър Иванов, Наталия Николова, Николай Белчев, Виктория Тодорова и Галин Горнев.

"Тръгнах да ставам, обаче не мога... Донесоха ми един стол. И просто съм им толкова благодарна, защото мина една възрастна жена, един мъж, никой не се притече, викам: "Браво на децата", разказва сега пред камерата ни Пенка.

"Не може просто да подминем нещо такова. Видяхме, че жената не може да се справи със ситуацията, дори да можеше, малко помощ никога не е излишна", споделя Виктория.

"Ако аз съм на нейно място, също би било редно някой на мен да помогне",
казва Наталия.

"Като видях, че е обградена от тия мили деца... Те грижовни, едните я държат от едната страна, другите – от другата, успокояват я. След като има такива възпитани деца, обществото ни трябва да е спокойно", уверен е съпругът на Пенка Атанас.

Източник: http://btvnovinite.bg
Снимка: http://btvnovinite.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova