Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Деца продават мидички, за да спасят болно момиче

Автор: burgasinfo | 27.04.2016

Деца продават мидички, за да спасят болно момиче Деца трогнаха жителите на най-големия бургаски ж.к. „Меден рудник“ като организираха акция за здравето на своя болна съученичка. Учениците изработват сувенири от мидички, за да могат да съберат средства за лечението на момиченцето.

„Преди малко бях на кафе и на масата ни изскочи едно момченце с червена тениска и лого на у-ще Елин Пелин.. поздрави ни и ни разказа как с негови съученици и приятели продавали мидички и други морски дарове близо нагоре по уличката в полза на своя съученичка,болна от рак.. покани ни най любезно да посетим "магазинчето" им, което се намира до задния вход на Club 4, до третата спирка на 211 в комплекса и се казва "Морски дар". Децата са чудесни, а постъпката им за пример! Казаха ни също че сами намират "стоката" си и я преобразяват и имат нова всеки ден. Ако искате да видите тези сладури на живо се отбийте! Дори и само за да помогнете... Убедена съм,че ще ви оставят без думи!“, коментират жители на „Меден рудник“.

Инициативата на децата събира възхитени коментари в социалните мрежи, като мнозина изявяват желанието си да ги подкрепят.

Децата са се организирали, за да помогнат на Тани, която страда от онкологично заболяване и в момента се набират средства за лечението й. Момичето трябва да замине на лечение в Хановер. При днешната си акция в "Меден рудник" групата малки доброволци е събрала сумата от 57 лева и те са изключително горди от това.

Източник: http://www.burgasinfo.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova