Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Детското отделение в Свищов грейна след благотворителна акция

01.07.2016

Детското отделение в Свищов грейна след благотворителна акцияДетското отделение на МБАЛ „Димитър Павлович” бе ремонтирано от доброволци, членове на американската неправителствена организация „Хана Проджект”. Средствата за ремонта на стойност 7 200 лева бяха предоставени от организацията, а положеният труд на групата беше напълно доброволен. Катрин, Холи, Кейси, Доти, Алън, Уйлям и Дерън Уокър - който е ръководителят на групата, за 4 дни преобразиха Детско отделение до неузнаваемост.

С дарените средства и благотворителния труд, бяха боядисани коридора и 10 болнични стаи ( 6 в юношески сектор и 4 в кърмачески), бяха закупени нови легла, матраци и обзавеждане за стаите, както и мебели за столовата. Леглата са с ново постелячно бельо, което за жалост е крайно недостатъчно, сподели началникът на Детско отделение д-р Николаева. За да се обнови изцяло бельото, трябва да има по няколко комплекта, а това за сега не е така.

Д-р Николаева сподели, че е впечатлена от усмихнатите и трудолюбиви американци, които благотворително и от сърце подобриха условията в болничното отделение, за нашите деца. Тя изрази благодарност към Лидия и Тим Отри, за съдействието в контакта с благотворителната организация, както и на Фондация „Ангели от Лим” за закупените над матрачни, непромокаеми стелки за матраците, които със сигурност ще удължат живота на новите матраци. Д-р Николаева благодари и на Община Свищов за подкрепата и помощта, оказана при обръщането и изолацията на прозорците и вратите в болничните стаи. „След този ремонт, остава да бъдат ремонтирани манипулационните, за да можем да кажем, че Детско отделение е напълно обновено. Надяваме се и за там да откликнат хора с добри сърца!” – си пожелаха медицинските служители.

На прощалното парти за изпращане на доброволците, кметът Генчев им поднесе благодарствен адрес и подаръци емблематични за Свищов. Той благодари на „Хана Проджект”, за благотворителните инициативи през последните няколко години в Свищов, а към доброволците се обърна с думите: „Подкрепата, която оказвате към децата на гр.Свищов през последните няколко години, говори много за вашата благородна мисия, в полза на общество. Искрено се надявам, нашето приятелство да продължи и за напред! Сигурен съм, че вече носите Свищов в сърцата си!”

Източник: http://svishtov-info.net

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova