Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Защитник от ЦСКА помогна на 9-членно семейство

Автор: www.dunavmost.bg | 18.07.2016

Защитник от ЦСКА помогна на 9-членно семейство Съдбата на деветчленното семейство Маринови трогва до сълзи футболиста от ЦСКА Кирил Динчев и съпругата му Мая.

Без да се замислят, двамата решават единодушно да помогнат на семейството с каквото могат, разказва BG on Air.

"Решихме да помогнем, по какъвто и да е начин като не знаехме реално каква точно е ситуацията. Когато дойдохме тук видяхме всъщност едни хора, които са изключително подредени, изключително възпитани с едни прекрасни деца, които са изпаднали в една ситуация, която въобще не е приятна", коментира Динчев.

"Все пак много се радвам, че има хора, които раждат деца на тази държава и то толкова много и в същото време смятам, че държавата трябва да поеме своята позиция и да им помогне", добави Динчев.

"Първо решихме да им помогнем с обичайните неща - с дрехи, едно колело подарихме, малка финансова помощ и сега днес донесохме играчки. В този момент искам специално да благодаря на целия ми отбор ЦСКА, на Милена Копчева, на съпругата ми и на Михаел и Любомира Петрови, които се включиха в събирането и помагането на тези средства", посочи Кирил.

"Това което правим в момента, не мога да кажа че е нищожно, но е малко в сравнение с това, което наистина е необходимо на това семейство, а това е именно намирането на жилище в подходящ за тях район", добави още той.

Въпреки това радостта в малката стая на семейство Маринови е огромна."Тук от няколко дена вкъщи е една веселба, защото все пак не всеки ден можеш да видиш футболист от ЦСКА. Дори и на стадиона да отидеш да му стиснеш ръката, а той дойде в нас, седна разговаряхме като най-нормален човек, като близки хора ни прие."

Кирил решава да мине отвъд материалното и да сбъдне детската мечта на баткото в семейството - 16-годишният Радослав.

"Миналият път, когато бяхме тук говорихме, че мечтата му е да тренира бокс и за това сега ние организирахме неговите тренировки, неговото начално обучение", добави Кирил.

Посещението в залата не закъснява и 16-годишното момче, успя да осъществи големия си блян – да бъде като големите боксьори и да стъпи на ринга.

"Значи, Ради, сега ще ти покажа основите - А и Б както се казва. Ляв и десен прав..ляв прав, десен прав", започна треньорът Иван Вакича.

"Като го гледам как удря балтиите – добро боксьорче ще излезе от него, просто трябва да е постоянен и да има желание да тренира. Добре се справя, удря точно – добре удряше по лапите … целеши ги и като за начало е добре", добави той.

А след първата тренировка Радослав беше категоричен, ще идва всеки ден, за да преследва целите си и вярва, че един ден той ще е новият Кубрат Пулев.

Източник: http://www.dunavmost.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova