Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Доброволци садят хиляди дървета всеки уикенд

Автор: www.bgnow.eu | 06.04.2016

Доброволци садят хиляди дървета всеки уикендДоброволци, които обичат природата, се събират всеки уикенд и садят дървета край София.

По думите им всеки уикенд на точно определено място се събират желаещи да засадят дърво и отпътуват за софийското село Златуша.

„Целта ни е да създадем още една нова гора, красива, зелена и жива. Селото е на 19 км от София, а преди това се събираме на паркинга на магазин Метро 2 (бул. "Сливница" 182, след ж. к. "Люлин"), а който знае мястото, може и направо там“, разказаха те.

По думите им от 2013 г. до момента са засадени 90 900 нови дръвчета, а доброволците вече са готови за новия сезон, през който ще прибавят още няколко хиляди към новата гора.

„Работата е приятна, защото е съпроводена с много усмивки и песни. Засаждаме предимно широколистни - червен дъб, питомен кестен, различни горски плодни дървета, черен бор и евентуално акация“, обясниха доброволците.

Първият уикенд за тази година беше на 26 и 27 март, в който хората засадиха 4000 дръвчета, а вторият на 2 и 3 април, когато отново над 3000 бяха заседени. Всеки, който иска, може да се включи и научи повече във фейсбук групата "Когато станем 100 000 – ще посадим гора".

„Единственото, което трябва да носим със себе си са инструменти, удобни дрехи, ръкавици, вода, закуски, както и добро настроение и българското знаме“,
допълниха доброволците.

Други ентусиасти в неделя се заеха с почистването на горски пътища над варненския квартал „Аспарухово“. Целта на активистите е да покажат с дела, че искат горите край квартала да се пазят от наводнения и да им служат за отдих след напрегнатия работен ден.

В понеделник започва и „Седмицата на гората“, която ще бъде открита пред общината в Стара Загора от зам.-министъра на земеделието доц. Георги Костов. В първия ден там ще могат да се видят пътуващата изложба, която показва екосистемните ползи от горите.

Източник: http://www.bgnow.eu
Снимка: http://www.bgnow.eu

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova