Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Много хора се отзоваха на призив и помогнаха на учениците от село Мировци

Автор: БНТ | 05.04.2018

Много хора се отзоваха на призив и помогнаха на учениците от село Мировци Десетки хора изпратиха дарения на учениците от училището в шуменското село Мировци. Това стана след призив в социалната мрежа от директора на училището Мариела Жекова, че децата нямат обувки и в снежните дни не дошли на училище.

До скоро учителите носели запазените дрехи и обувки на своите деца, но това не било достатъчно. Едно от момченцата дълго време не идвало в клас, защото нямало обувки. Един ден дошло, но по чехли. Повече от учениците са от бедни семейства.

Красимира Стоянова, учител в ОУ „Васил Левски" - с. Мировци: "Това е нашето всекидневие. Има деца, я пръстче се подава... Децата от по-големите семейства са точно така обути, със скъсани дрешки, с липсващи обувки."

Емилия Александрова, учител в ОУ „Васил Левски" - с. Мировци: "Мъка, че не можем да им помогнем по някакъв начин, въпреки че сме се мъчили. В един момент ни дойде тази идея, да потърсим помощ от други хора, които имат възможности."

Призив в социалната мрежа, че 15 деца от първи до четвърти клас нямат зимни дрехи и обувки предизвика вълна от съпричастност. В училището започнали всеки ден да пристигат пакети. Една от дарителките купила за всички деца нови маратонки.

Мариела Жекова, директор ОУ „Васил Левски" - с. Мировци: "Неочаквано, но чудо... Страхотни хора, много добросърдечни, положително настроени, много отзивчиви."

Освен дрехи и обувки дарителите изпращали и учебни помагала. Децата са изключително доволни, радват се, че някой им е обърнал специално внимание и се е погрижил за тях.

Мабуле: "Благодарни сме затова, дето ни дадоха обувки и дрехи."

Мариела Жекова, директор ОУ „Васил Левски" - с. Мировци: "Дрехите, които са пристигнали към този момент, вие видяхте колко са. Много повече очакваме да пристигнат. Мислим да помогнем на други семейства, които имат нужда."

Училищното ръководство сега смята да довърши оградата на училищния двор, но средства за строителни материали нямат.

Източник: http://news.bnt.bg
Снимка: http://news.bnt.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova