Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на Георги да усети пролетта

Автор: www.cross.bg | 29.03.2016

Да помогнем на Георги да усети пролеттаПрез последните три години 35-годишният Георги Димитров не е излизал от малкия си апартамент в кв. Дружба-2 в София. Точно 9 стъпала го делят от външния свят, който обаче не може да види, защото е трудно подвижен. Нужна му е специална платформа, която да се изгради между партера и първи етаж, където живее с глухонямата си майка, пенсионерката Цветелина Иванова. Стойността на ескалатора е 5 554 евро, а досега са събрани едва 3200 евро. Набраните средства са дошли предимно от трудночуващи техни приятели, които заделят малки суми за да помогнат.

По рождение, Георги Димитров освен глухота и немота има и неврална мускулна атрофия. Заболяването е засегнало долните крайници. В желанието си да помогне на единствения си син, майката се е опитвала да тегли кредит, но получава само откази, тъй като доходите на двамата са недостатъчни - преживяват само с инвалидни пенсии. Грижовната Цветелина Иванова не се отчайва, започва да набира средства в специално открита банкова сметка, с надеждата че много хора ще помогнат. Уви, помагат само хора от обществото на глухите, отделяйки от своя залък да подкрепят брата си по съдба.

Всяка събрана стотинка и левче отиват само и единствено за тази безкористна цел - изграждане на специален ескалатор за Георги Димитров. Майката и приятелите на Георги отправят молба към, всички които могат и имат доброто човешко желание да помогнат според възможностите си като внесат сума, която могат да отделят в посочената по-долу банкова сметка към банка ДСК

IBAN: BG76STSA93000020945872 / BIC STSABGSF
за ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ ДИМИТРОВ.


Офертата за изграждане на специалния ескалатор е на фирма IZAMET. Скромното семейство се опитва да набере средствата или да намери алтернативна фирма, която да изгради нужното съображение.

Може да се свържете с тях на мобилен 0887205424 (само с SMS, защото и двамата не чуват) или по ел.поща georgi.dimitrov.1980@gmail.com. Ще бъде издаден документ за дарение.

Източник: http://www.cross.bg
Снимка: http://www.cross.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova