Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Храна за бедни деца ще раздават във Видин и Белоградчик

Автор: БНР | 30.03.2016

Храна за бедни деца ще раздават във Видин и БелоградчикБългарският червен кръст във Видин започва съвместна инициатива с Българската хранителна банка. Хранителни продукти ще бъдат раздавани на деца от бедни семейства в областния град и Белоградчик, разказа директорът на Областния секретариат на видинската организация Цветелина Петрова:

"Това е проект на Българската хранителна банка. Казва се "Неделна раничка" и е за подпомагане с хранителни продукти на деца в семейства, които са с ниски доходи. Деца в семейства в тежко социално положение, сираци и полусираци. Това са деца, които посещават училище. Целта на проекта е да се подпомагат тези семейства с хранителни продукти, тъй като това е и дейността на Българската хранителна банка, за да могат тези деца да се хранят пълноценно и от там да посещават редовно учебните занятия. Мога да кажа, че децата, които са включени в нашата област по този проект, това са тези 40 деца, които хранихме от община Видин по проект "Топъл обяд". Тъй като проектът приключи в средата на месец март, целта му беше да храним децата в студените зимни месеци. Сега чрез тези хранителни продукти ще продължим да подпомагаме тези семейства, за да могат тези деца да се развиват пълноценно и да получават качествена храна. И останалите 80 деца са от община Белоградчик."

Хранителните продукти ще бъдат получени в червенокръстката организация днес и все още се уточнява датата, когато ще бъдат раздадени на нуждаещите се в региона. Пакетите вероятно ще съдържат олио, леща, боб, спагети, ориз, лютеница и ябълки, добави Цветелина Петрова.

Източник: http://bnr.bg
Снимка: http://bnr.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova