Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

10-годишната Валерия от Добрич твори икони, за да помогне на болна връстница

20.12.2016

10-годишната Валерия от Добрич твори икони, за да помогне на болна връстницаИкони сътворява 10-годишната Валерия Мюлер от Добрич, за да помогне на своя връстница, която страда от детска церебрална парализа. Тя е четвъртокласничка в ОУ "Стефан Караджа".

„Казвам се Валерия и съм на 10 години. От град Добрич съм. Имам късмета да съм едно здраво дете, растящо под закрилата на едни чудесни родители. Тази страница я създадох с единственото желание да помогна на една моя съгражданка. Алекс. Тя е прекрасно слънчево дете и искам да направя нещо добро за нея. Обичам да се занимавам с декупажи и се надявам с Ваша помощ да успея да ги продам и заедно да направим едно добро. Всички направени неща ще са на символична цена. Ще съм Ви благодарна, ако сте с мен в това”, споделя Валерия на страничката си „Искам да подам ръка”.

Там тя представя сътворените от нея икони, които прави с декупаж. Вече има първите продадени и е много щастлива, споделя нейната майка Ива Мюлер.

Тя споделя, че дъщеря й е много притеснително и състрадателно дете, което винаги е помагало на по-малките и по-слабите от нея. Много пъти е споделяла, че иска да помогне на Александра Маркова, да направи нещо добро за нея...

Още миналото лято започнала да прави декупаж на бутилки, герданчета... И, макар цените им да били символични, никой не купувал, което много разочаровало момиченцето. „Беше й неудобно да се свърже с майката на Алекс и да й даде 5-те лева, които беше получила от откупката, направена от татко й”, споделя Ива.

Вместо да се отчае, Валерия се амбицирала и започнала да прави по-големи и по-красиви неща. Досега ги подарявала на приятели, ...докато не усетила, че вече е готова да представи творбите си. Този пък реши да е в нета, а не на улицата. „Надявам се този път да не се разочарова и да продължи да прави добро. Аз като майка съм изключително горда с детето си. И винаги ще я подкрепям в такива нейни начинания”, споделя Ива Мюлер.

Можете да разгледате страничката й - тук

Източник: http://dobrich.topnovini.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova