Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Да спасим Ивайло Семков!

Автор: Милостив | 10.10.2017

Да спасим Ивайло Семков! Ивайло Семков от Враца е млад мъж с високо образование, за когото се грижи майка му. За него вече ви разказвали.

Причината да пишем отново е, че неговото здравословно състояние се влошава. След приема на гъбената каша в ресторант през 2013 г. той развива "пенетрираща язва". Вследствие на това организмът му започва да се изтощава. Оттогава храната му е само в течно състояние, при възможност му се купува специализирана течна храна, каквато може да приема - основно прясно козе мляко, бульони, пие фрезибин, кабивен; венозна храна. Оттогава той губи около 40 кг. и в момента мъжът е едва 38 кг.

Тъй като нямат средствата за така наложителната операция и захранването на Ивайло за нея, измъчената му майка губи надежда. Пенсията на възрастната жена е около 200 лв. Те са натрупали и голям заем към своя позната, която им е помагала. Майката на Ивайло се надява, че някой ден ще е в състояние да си изплати заемите, които е описала в своя тетрадка.

Самата операция, която е изход на страданията за Ивайло, е безплатна. Но все пак цена има, защото ушивателите и платното, които ще се поставят в тялото му, са оценени от лекарите на 3 600 лв. В същото време до операция не може да се стигне, ако преди това Ивайло не е захранен добре. Това е и причината някои лекари дори да отказват да поемат неговия случай... След операцията ще има възстановителен период, изпълнен отново от захранване. Или това са два едномесечни периода на захранване с течна храна, като всеки един възлиза приблизително около 900 лв.

Състоянието на младия мъж е наистина плачевно, на фона и на сколиозата, която му се е образувала в костния мозък от пролетта. Начините да му се помогне са - с пасирана храна и средства за захранването и операцията му. Поради спешността на случая, тъй като здравето му е изключително разклатено, се обмислят варианти за поставяне и на кутии за дарения на различни места, за да се привлече повече помощ и подкрепа за Ивайло.

Дотогава ще му се помага само по банков път, поща и куриерски услуги за пасирана и течна храна; консервирани хранителни продукти също могат да се изпращат за майка му. Телефон за връзка с Ивайло или майка му – 0890207417

Дарителска банкова сметка на Ивайло в ДСК:
IBAN:BG42STSA93000023500009
BIC: STSABGSFПредишна публикация за Ивайло в Милостив (където има удостоверителни документи за здравословното му състояние и за дарителска банкова сметка).


Най-нова епикриза:
,

Снимка: Милостив

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova