Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Дете, борещо се за живота си, издаде книга

Автор: www.puls.bg | 15.04.2016

Дете, борещо се за живота си, издаде книгаИво Христов от Радомир, който страда от рядко заболяване, издаде книга с разкази - „Приятелите умират заедно“.

Преди почти година на Иво му предстоеше контролен преглед, от който се очакваше да стане ясно дали се нуждае от поредната операция. Борбата за неговия живот продължава, но той я прави по още един достоен за уважение начин – независимо от тежестта на заболяването си и крехките си плещи очевидно Иво носи душа на титан, защото той написа книга. Иво е само на 14 години.

Страда от неврофиброматоза тип 2. Характерното за това заболяване е, че то предразполага към образуване на множество тумори в централната нервна система. Въпреки че те са доброкачествени, се появяват на места, на които създават риск за живота.

Честотата на това заболяване е около един на 200 хил. души.

От февруари 2014 г, когато е поставена диагнозата до момента, Иво е претърпял четири операции – една в България и три в клиника в Хановер, Германия. Там са проведени и няколко контролни прегледа.

Лечението на момчето продължава със скъпоструващ медикамент, който трябва да се влива на всеки три седмици, като стойността на едно вливане е 1683 евро.

Голяма част от средствата за лечението на Иво са събрани с помощта на благотворителни кампании и подкрепата на много доброволци.

„Приятелите умират заедно“ на Иво Христов е сборник от страшни разкази. Тя е първата на книга на младия автор.

Това лечение на Иво ще продължи до юни, когато ще бъде осъществен поредният контролен преглед в Германия. Тогава ще се изясни какво е състоянието му и какъв следва да бъде ходът на лечението по-нататък.

На името на Иво има отворена дарителска банкова сметка. В ход е и кампания с дарителски есемеси. Повече информация може да намерите на фейсбук страницата на благотворителната кампания – Живот за Иво.

Източник: http://www.puls.bg
Снимка: http://www.puls.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova