Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Да помогнем на две дами със 100% инвалидност да открият наново изгорялото си магазинче

Автор: Георги Канев | 01.03.2017

Да помогнем на две дами със 100% инвалидност да открият наново изгорялото си магазинчеВ началото на месец февруари ви запознахме със случая на Виолина и Биляна, майка и дъщеря, които поддържаха малко магазинче в с. Струпец, Врачанско. Двете дами са с вроден здравословен проблем на тазобедрената става и не могат да се придвижват без патерици. Заедно с тях живее и синът на Биляна, Макси, първокласник.

В края на месец януари магазинчето за хранителни стоки на двете жени изгаря до основи, най-вероятно поради късо съединение. Стоките на стойност около 1500 лв., заедно с оборудването – хладилни витрини, касов апарат, климатик, телевизор, кафе машина и почти цялата документация и лични документи на двете жени са унищожени, въпреки опита на местните хора да се притекат на помощ.

Освен това магазинче, в селото има само още един магазин, който е и едновременно с това клуб на пенсионера. Намиращ се в близост до автобусна спирка, магазинчето е било естественото място за чакане на автобуса, както за местните работници, така и за много от учениците. Мястото е също едно от основните места за срещи и разговори на местните хора. Двете дами са известни и обичани в селото, понеже работят без цял почивен ден и показват отзивчивост към своите клиенти и съселяни. Те са спечелили уважение и с това, че работят упорито наравно с всички, въпреки своите здравословни проблеми. Поради това селото активно се включи в разчистването на изгорялото магазинче и събирането на помощ за неговото възстановяване. Именно съселяните на Виолина и Биляна потърсиха медиен контакт в полза на двете дами: репортажът в BTV може да се намери тук. По-старата публикация в Милостив, заедно с коментари на част от съселяните на Виолина и Биляна може да се прочете тук.

За съжаление, на свое заседание общинският съвет, въпреки първоначалния си ангажимент, взима решение, че не може да отпусне помощ, понеже не се касае за изгорял дом, а за магазин. В тази ситуация Виолина и Биляна споделят, че за отваряне на ново магазинче, на мястото на старото, са необходими поне още около 1200 лв. С тази сума двете жени смятат, че биха могли да отворят ново магазинче, което няма да има капацитета на старото, но ще може да се надгражда и развива. Молят всички, които биха могли да им помогнат за съдействие.

Биха били благодарни и ако получат материална помощ като например: касов апарат, електронна везна, кафе машина, малък фризер и въобще, кой, с каквото има възможност.

Всеки, който би желал да помогне може да го стори на следния контакт:
Банкова сметка: BG34STSA93000016861376

Титуляр Биляна Благоева, с. Струпец, община Роман

Тел.: 0876 22 78 09, Виолина Ценова

Снимка: http://news.bnt.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova