Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителната изложба за малката Яна продължава до 10 юни

Автор: Дарик | 06.06.2016

Благотворителната изложба за малката Яна продължава до 10 юни Благотворителната изложба с детски рисунки в помощ на лечението на малката Яна от Плевен, която бе открита на 1 юни в Къщата на художниците, ще продължи до края на следващата седмица. Изложбата представя картини на деца от Арт школа „Таланти", българско училище в Сиатъл, САЩ и 140-то СОУ „Иван Богоров" - София. Всички средства, събрани от продажбата на детските рисунки, ще бъдат преведени за лечението на момиченцето.

Ралица Петрова, ръководител на школа „Таланти", съобщи, че резултатите от инициативата са дори по-добри от очакваното и много хора са откликнали на призива за помощ. Повечето от тях дори не гледат стойността на картината, която купуват, или направо даряват средства без да правят откупка, коментира г-жа Петрова.

Яна е на 1 година и 7 месеца и е с диагноза двустранен невробластом. През 2015 г. момиченцето е оперирано в Тюбинген, Германия. Претърпява и шест химиотерапии. Поради съмнения за рецидив, Яна трябва отново да замине за Германия за изследвания. За лечението е нужен хидрокортизон 20 мг, който не се внася в България и родителите са принудени да го набавят от Гърция. Освен това, детето има нужда и от рейши, коластра за подсилване на имунната система и изчистването на организма от токсините от химиотерапиите и ядрено-магнитен резонанс. Фондът за лечение на деца поема разходите за изследванията на Яна в Германия, след това ще стане ясна и сумата, нужна за самото лечение.

Благотворителната изложба за Яна ще остане в Къщата на художниците в Плевен до 10 юни и всеки, който има желание, може да помогне.

Източник: http://www.dariknews.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova