Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Абитуриенти се обличат с тениски на бала, за да помогнат на техни връстници

14.04.2016

Абитуриенти се обличат с тениски на бала, за да помогнат на техни връстнициВсяка година по това време в интернет се появяват снимки на абитуриенти в пищна премяна от абсурдно скъпи бални рокли и костюми. Завършващите гимназия момичета преработват естественото си излъчване с хвъркати пъстри рокли, придружени от скъпи гримове и гръмки прически. Момчетата пък предпочитат бляскавите костюми на Ралф Лорен или Андрюс и лачени обувки за стотици и хиляди левове.

Като контрапункт на тази тенденция се появява кампанията #steniskanabala. Тя призовава завършващите гимназия да отидат с тениска на бала си, вместо със скъп тоалет и да дарят средства, които да се инвестират във висшето образование на абитуриенти сираци.

Целта на кампанията е да бъдат осигурени стипендии на абитуриенти – сираци и полусираци от цялата страна, за да продължат образованието си във висши училища или в центрове за професионално обучение.

През 2013 г. един цял випуск абитуриенти от Пирот отиде на бала с тениска, вместо с рокля или костюм, и дари спестените пари на деца в неравностойно положение. Година по-късно, в България, Мото-Пфое превърна примера им в програмата #steniskanabala – за по-нататъшното образование на абитуриентите-сираци.

За трета поредна година кампанията призовава учениците да участват в кампанията. Тази година, с подкрепата на БЧК, за да набере още по-голяма популярност, в нея се включват влогърът Emil Conrad и изпълнителите от The X Factor Иво, Невена Пейкова и Славин Славчев.

Източник: http://uspelite.com
Снимка: http://uspelite.com

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova