Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Студенти, със специалност Икономика от всички университети, могат да участват в конкурса Млад одитор

07.03.2024

Студенти, със специалност Икономика от всички университети, могат да участват в конкурса Млад одиторНа 5 март беше даден старта на конкурса „Млад одитор”, в който могат да вземат участие студенти от цялата страна. Сред организаторите е Висшето училище по застраховане и финанси.

Независимо от степента и формата си на обучение, студенти и докторанти, обучаващи се в професионално направление Икономика от всички университети и колежи в България, могат да участват в конкурса, който се организира за тринадесета поредна година.

Над 1000 студенти от над 11 университета в страната са се включили в него в предходните години, като целта е да се утвърди необходимостта от външна, независима и максимално обективна оценка за финансовото състояние на компаниите.

В началото целта на конкурса е била да запознае студентите с професията одитор, каза пред Радио София Юлиана Георгиева - директор маркетинг и комуникации към ВУЗФ.

„Това е много сериозна професия в днешно време и има все по-голяма нужда от нея и възможността, която даваме ние на участниците в този конкурс, е да направят първата крачка и към тяхната реализация. Част от наградите са точно това – възможност за стаж в одиторски компании“, обясни Георгиева.

Тя добави, че през 2024 г. конкурсът ще премине през 3 етапа - регистрация, тест и казус.

Участниците могат да се регистрират от 5 март до 1 април 2024 г. Във втория етап на състезанието те ще участват в тест, който ще бъде отворен за участие от 3 април до 01 май 2024 г. Третият етап на конкурса се изразява в решаване на казус. До него ще бъдат допуснати участниците, които са решили теста от предишния етап с над 50% верни отговори. Те ще могат да изпратят решението си от 9 май до 2 юни 2024 г. на имейл mladoditor@hlb.bg.

„Казусът, който им се предоставя накрая е силно обвързан с реална работна атмосфера“, уточни Юлиана Георгиева.

Тя изтъкна, че кандидати, работещи в одиторски дружества или печелили „Млад одитор“ в предходни години няма да бъдат допуснати до участие в конкурса, тъй като няма да бъдат на едно ниво със студентите, които никога не са работили професията одитор.

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova