Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Майка и две деца тънат в мизерия в полуразрушена къща

Автор: milotiv.org | 28.07.2015

Майка и две деца тънат в мизерия в полуразрушена къщаДо жп гарата на село Драгичево, Пернишко, се намира полуразрушената къща на самотна майка с двете й деца. Къщата е сред най-силно засегнатите от земетресението през 2012 г. Обявена е за опасна и за негодна за живеене, но Гергана не се страхува, тя се уповава на Бога, че закриля нея и дома й.

Гергана е на 45 г. и работи като чистачка на минимална заплата, като понякога, когато я повикат, се наема и на допълнителна работа с почистване на помещения. При това условията за живеене на семейството са мизерни. Работи за минимална заплата, а от време на време приема и допълнителни поръчки с почистване на помещения, когато я повикат. Към това се прибавят и детски надбавки.

„Умишлено вдигат възрастта за пенсиите. Няма раждаемост. Има други етноси да се развиват. Нашата нация да се затрие. Виж, че нас ни дискриминират в собствената родина, а другите етноси ги толерират. Аз така мисля.” – казва с болка Гергана.

Спасимира, голямата й дъщеря, се отказва да следва висше образование, за да не бъде в тежест на семейството си. Иска да започне да работи. Пари за рокля и аксесоари за един от най-хубавите й дни в живота навярно няма да има. Майка й е готова да тегли заем от банката, за да може да отиде и тя на бала си.

Другата й дъщеря - малката Габи, е в трети клас, а любимият й предмет в училище е английски език. Умело брои до 10 и говори свободно. Но когато я питаш каква иска да стане като порасне, казва: „Много богата жена.”

Без притеснение Гергана отправя предизвикателство към социалния министър:„Да си сменим поне един месец заплатите с него. Това ще е най-добре. Той да поживее с моята заплата, с моя доход, а аз да поживея с неговата и да видим той как ще се справи.”

Източник: http://btvnovinite.bg
Снимка: http://btvnovinite.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova