Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Постоянно образование обявява за девети път конкурс за дипломна работа

09.11.2021

Постоянно образование обявява за девети път конкурс за дипломна работаСдружение „Постоянно образование” за девета поредна година обявява конкурс с парична награда от 500 лв. за дипломна работа – защита на бакалавърска, магистърска и докторска степен, защитена през 2021 г., в която са залегнали принципи за хуманно образование и личностно развитие.

Конкурс 2021 на сдружение “Постоянно образование“

Гражданско сдружение „Постоянно образование” е българска неправителствена организация, създадена през 2010 г. Сдружението е образователна организация, чиято дейност е насочена към повишаване на личностното развитие и подобряване на благосъстоянието на хората от всички обществени групи чрез усвояване и прилагане на образователните принципи „Номура” за интегрирано образование през целия живот, които са извлечени от природните закони на базата на източното схващане, че човекът е част от природата и е подвластен на природните закони.

Интегрирано образование през целия живот (ИОЦЖ)е съвременна образователна теория, построена върху източното схващане за природата и човека. Авторката й, японката Йошико Номура (1922-2003), започва да я разработва, развива, да я прилага на практика и разпространява през втората половина на ХХ в.

По-късно, позовавайки се на опита, натрупан през годините, я описва в книга, която излиза под формата на учебник в два тома, през 1996 и 2001 г. Преведена е на английски и на арабски, а през 2010 г. и на български език.

Темата коментира в “Нашият ден“ Мария Цонкова, председател на Гражданско сдружение „Постоянно образование“.

“Тази философия е построена на базата на далекоизточната култура, в която човекът е интегрална част от природата. Този тип образование променя мирогледа на хората. Започват да възприемат света по друг начин, който е доста различен от западния.

Започнахме да организираме този конкурс с парична награда за дипломна работа – защита на бакалавърска, магистърска и докторска степен, която е защитена през текущата година, в която са залегнали принципи за хуманно образование и личностно развитие.

Някои от темите, които биха ориентирали кандидатите, са – самопознание, самообразование, самовъзпитание, интегриране на процеси и индивидуални качества, гражданско образование и доброволен труд, възпитание в толерантност, неагресивност и мир. Живот и работа в общност, също е много важно нещо в човешките взаимоотношения. Силата на единността в общностите, както и темата човек и природа.

Дейност

Дейността на организацията влиза в сферата на т.нар. “възпитание за възрастни“, на осъзнаването на общочовешките ценности. Първата ценност е самият живот, хармонията, в която трябва да се живее. Отговорността на хората, като най-висша класа сред живите на Земята.

Източник: https://bnr.bg
Снимка: https://bnr.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova