Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Петър се нуждае от незабавна трансплантация на стволови клетки

Автор: Нова ТВ | 03.09.2015

Петър се нуждае от незабавна трансплантация на стволови клетки Съдбата на 19-годишния русенец Петър Петров му е отредила от дете да води тежки житейски битки. Момчето е болно от левкемия и се бори за живота си. Трагедията е, че баща му е починал наскоро от същото заболяване.

Преди три месеца Петьо започва да се чувства зле и след направените изследвания лекарите поставят стресиращата диагноза - миелодиспластичен синдром, тип рефрактерна анемия с мултилинейна дисплазия (монозомия 7), или, казано на разбираем език, левкемия.

Медиците са категорични, че спасението му е в трансплантация на стволови клетки, която може да бъде извършена в клиника в Германия, Турция или Израел. Минималната сума, което е необходима е 200 000 лева.

Лекарите са вземали проби за стволови клетки от майката на Петьо, но съвместимостта им е едва 40%. Затова и трябва да се търсят други донори.

В момента единственото, което се прави, за да се поддържа животът на младежа, е кръвопреливане. Негови приятели и дори непознати хора откликвали за даряване на кръв от А положителна група.

"Това кръвопреливане обаче не може да продължи вечно и трябва да се започне истинско лечение. Допреди една седмица племенникът ми си мислеше, че е леко заболяване на кръвта, но решихме да му кажем, че става въпрос за левкемия. Той дори не говори за това. Само казва: "Искам да правя нещо и постоянно да съм зает, за да не мисля", сподели лелята на Петьо.

Младият русенец е завършил преди година Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура. Доскоро е работил в завод "Дунарит", но е бил съкратен и в момента е безработен.

"Ще се молим за него! Вярваме, че ще се оправи", завърши лелята на момчето - боец за живот.

Заради заболяването си Петьо се е принудил да приключи с висшето си образование. Тази година той е трябвало да бъде втори курс в Русенския университет "Ангел Кънчев".

Отворете добрите си сърца и подайте ръка на едно момче, за да изживее живота си, да сбъдне мечтите си и да радва близките си хора с усмивката си. Здравето няма цена, но пари можете да изпратите в неговата дарителска сметка:

Алианц банк
IBAN: BG38BUIN95611100504886
BIC:BUINBGSF
Петър Каменов Петров

Телефон за връзка с лелята на Петьо - Виктория Димитрова: 0892 906 289

Източник: http://novanews.novatv.bg

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova