Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Петър се нуждае от незабавна трансплантация на стволови клетки

Автор: Нова ТВ | 03.09.2015

Петър се нуждае от незабавна трансплантация на стволови клетки Съдбата на 19-годишния русенец Петър Петров му е отредила от дете да води тежки житейски битки. Момчето е болно от левкемия и се бори за живота си. Трагедията е, че баща му е починал наскоро от същото заболяване.

Преди три месеца Петьо започва да се чувства зле и след направените изследвания лекарите поставят стресиращата диагноза - миелодиспластичен синдром, тип рефрактерна анемия с мултилинейна дисплазия (монозомия 7), или, казано на разбираем език, левкемия.

Медиците са категорични, че спасението му е в трансплантация на стволови клетки, която може да бъде извършена в клиника в Германия, Турция или Израел. Минималната сума, което е необходима е 200 000 лева.

Лекарите са вземали проби за стволови клетки от майката на Петьо, но съвместимостта им е едва 40%. Затова и трябва да се търсят други донори.

В момента единственото, което се прави, за да се поддържа животът на младежа, е кръвопреливане. Негови приятели и дори непознати хора откликвали за даряване на кръв от А положителна група.

"Това кръвопреливане обаче не може да продължи вечно и трябва да се започне истинско лечение. Допреди една седмица племенникът ми си мислеше, че е леко заболяване на кръвта, но решихме да му кажем, че става въпрос за левкемия. Той дори не говори за това. Само казва: "Искам да правя нещо и постоянно да съм зает, за да не мисля", сподели лелята на Петьо.

Младият русенец е завършил преди година Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура. Доскоро е работил в завод "Дунарит", но е бил съкратен и в момента е безработен.

"Ще се молим за него! Вярваме, че ще се оправи", завърши лелята на момчето - боец за живот.

Заради заболяването си Петьо се е принудил да приключи с висшето си образование. Тази година той е трябвало да бъде втори курс в Русенския университет "Ангел Кънчев".

Отворете добрите си сърца и подайте ръка на едно момче, за да изживее живота си, да сбъдне мечтите си и да радва близките си хора с усмивката си. Здравето няма цена, но пари можете да изпратите в неговата дарителска сметка:

Алианц банк
IBAN: BG38BUIN95611100504886
BIC:BUINBGSF
Петър Каменов Петров

Телефон за връзка с лелята на Петьо - Виктория Димитрова: 0892 906 289

Източник: http://novanews.novatv.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova