Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Деца от Пловдив помогнаха на детето-чудо Лиляна Георгиева

Автор: www.viasport.bg | 29.06.2017

Деца от Пловдив помогнаха на детето-чудо Лиляна Георгиева Ученици от Пловдив събраха и дариха над 240 лева на талантливата си съгражданка, лекоатлетката Лиляна Георгиева.

Това стана чрез инициативата "Цветни надежди", съвместен проект на Регионална Народна библиотека "Иван Вазов" и Община Пловдив. От месец март до юни деца от пети и шести клас на СУ "Патриарх Евтимий", с преподавател по изобразително изкуство Елица Гигова, изработиха стенни часовници и различни сувенири, с които направиха изложба в библиотеката.

Децата поеха инициативата да продават изработеното от тях и така успяха да съберат пари, които предоставиха на Георгиева.

С тях тя ще закупи спортен екип. Лили живее в дома за деца, лишени от родителски грижи "Княгиня Мария Луиза". Георгиева e наричана "детето-чудо". Tя е 16-годишна състезателка по лека атлетика и бяганията на 800, 1500, 3000 и 5000 метра. Ученичка е в спортното училище "Васил Левски" в Пловдив и тренира в клуб "Тракия".

Във визитката си Лиляна Георгиева има 20 държавни титли, 6 балкански и 13 национални рекорда. Под ръководството на треньорката си Радмила Станкович в момента се готви за световното първенство за юноши и девойки в Кения от 12 до 16 юли.

Срещата на децата с Лили беше вълнуваща и за двете страни. Фактът, че средствата са получени срещу изработени от тях произведения придава специален блясък на възпитателната страна на благородното дело.

Източник: http://www.viasport.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2022 milostiv.org
dgamalova