Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Русенски фирми дариха пари за талантливите деца от града

Автор: www.dunavmost.bg | 25.05.2017

Русенски фирми дариха пари за талантливите деца от града5450 лева постъпиха във фонд „Лицата на Русе“ в рамките на дарителската кампания за набиране на средства за подпомагане на талантливите лица.

Средствата са предоставени от пет корпоративни дарители.

Екипът на Фондация „Русе – град на свободния дух“ се обръща с благодарност към фирмите за оказаната подкрепа в благородната мисия да се предостави на можещите и знаещите шанс за развитие, зависещ изключително от техните качества и умения, трудолюбие и постоянство.

Данните за последните три години показват, че с помощта на средствата от Фонд „Лицата на Русе“ и партньори от бизнеса, Фондация „Русе – град на свободния дух“ е подпомогнала изявата и развитието на 240 таланти в различни сфери на обществения живот. Това са 21 лица с изявени дарби и 20 екипа. Сред тях са младите музиканти Десислава Карагьозова, Николай Димитров, Йоана Делимаркова, Тереза Тодорова, Катрин Терзич, певиците Габриела Йорданова, Мирела и Пресияна Димитрови, Ая Христова, хоровете „Свети Георги“ и „Дунавски вълни“, балет „Импулс“, метъл групата „Клеймор“.

Благодарение на фонда Фондация „Русе – град на свободния дух“ подкрепя и насърчава младите хора в дунавския град, които със своите изобретения дават своя принос в общите ни усилия светът да стане по-добър, по-чист и по-хубав. Подпомогнати са студентите и преподавателите от Русенски университет „Ангел Кънчев“ в изработването на електромобил, с който на Международното състезание „Шел еко маратон“ в Лондон през 2016 г. извоюваха 11 място, както и русенеца Атанас Атанасов и неговия екип в разработването на първия по рода си таблет за незрящи.

За последните три години десетки ученици на различна възраст от Русе получиха възможност да покажат уменията си в различни сфери на науката и извоюваха престижни награди в международни състезания.

През тази година до този момент финансова подкрепа чрез фонд „Лицата на Русе“ получиха:

Формация за модерен балет „Мираж“ с ръководител Наталия Томова за участието им в Международния танцов фестивал „Giovani Talenti Danza 2017“, от където младите танцьори се завърнаха с първа награда в най-голямата възрастова категория, за участници над 15 години.
Отборът на МГ „Баба Тонка“ за участието му в Международния конкурс „Математика и проектиране’2017” в Москва, Русия, от където учениците извоюваха три златни медала.
Певицата Габриела Йорданова за участието й в IX - то издание на Международния фестивал "БРАВО ТУРКУ' във Финландия, от където се завърна с престижната първа награда.

Източник: https://www.dunavmost.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova