Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Дете с рядка диагноза се нуждае от средства за операция!

Автор: Нова телевизия | 07.09.2018

Дете с рядка диагноза се нуждае от средства за операция!Момиченце на годинка и половина се нуждае от помощ за лечение. Лора от Русе е родена с много рядка диагноза - дефицит на тазобедрената става. За да проходи е нужна операция, която се прави в Съединените щати и струва близо 200 000 долара.

Семейството няма възможност да заплати тази сума, а в града вече се организират благотворителни инициативи за събиране на парите.

При раждането на момиченцето лекарите откриват, че има дефицит на бедрената кост.

„Проблемът тръгва от таза. Там бедрената кост не е свързана по правилния начин с таза и съответно се получава скъсяване в бедрото до 10 см засега”, разказа майката на детето Ралица Ангелова.

Сега тази разлика в дължината на крачетата се компенсира от специална протеза. Ако не се направи операция навреме обаче, с годините едното краче на детето може да остане с 24 см. по-късо от другото.

Ортопедите съветват родителите на Лора да се свържат с д-р Пейли от клиника във Флорида. Той е авторът на уникалната операция, която предстои на Лора. Тя е изключително сложна.

Още когато момиченцето е било на три месеца, родителите успяват да го заведат в Мюнхен, където д-р Пейли прави консултация и дава добра прогноза за Лора. Сега родителите на момиченцето имат само няколко месеца, за да съберат близо 200 000 долара. Детето трябва да бъде оперирано на не повече от 2 годинки. В каузата се включват бизнесмени и политици от Русе. Кампанията има Facebook страница, DMS номер и дарителска сметка, в която вече са събрани 117 000 лева.

Едно семейство - Сияна и Росен Даскалови, са приели като своя лична кауза да помогнат на момиченцето да проходи.

„Целта на това, което искаме да направим като емблема и което беше идея на моята съпруга, е да направим един концерт. Аз го виждам като бал, където искаме да поканим всички хора, които са съпричастни към тази идея, да дойдат да се забавляват”, разказа бизнесменът Росен Даскалов.

Билетите ще струват 10 лева, а благотворителното шоу ще се проведе в зала "Дунав". Очакват се звезди на шоубизнеса и естрадата. Концертът е планиран за 19 октомври.

Родителите на Лора не са пропуснали да се обърнат и към Фонда за лечение на деца в чужбина. От там предложили на семейството лечение във Виена. Майката обаче е направила проучване и преценила, че там не се извършва същата операция.

За Лора вече сме ви разказвали в Милостив. Може да си припомните историята й ТУК.

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2023 milostiv.org
dgamalova