Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Благотворителен концерт събра 4 510 лв. в подкрепа на Маги от Казанлък

Автор: Нова телевизия | 26.11.2018

Благотворителен концерт събра 4 510 лв. в подкрепа на Маги от КазанлъкМагдалена Стоянова е майка, чакаща за трансплантация на бял дроб, която не може да бъде осигурена в България. В нейна помощ в Казанлък се проведе освен мащабна дарителска акция и благотворителен концерт за Маги.

Нейната диагноза е муковисцидоза. Маги е една от 15-те в България, чакащи за трансплантация на бял дроб. Операция, която не се извършва в България и която държавата не може да осигури. Ръка на Маги подадоха стотици хора, които знаят, че за да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш. „Заедно за Маги“ - под това мото протече благотворителен концерт, по време на който бяха събрани 4 510 лева. Мащабна благотворителна кампания се проведе в Казанлък и бяха събрани още 23 хиляди лева. Парите не са достатъчни за лечението, но по-страшното е, че България не може да осигури трансплантация.

„В момента, даже и да имаме сумата, няма кой да ме трансплантира. Парите да ги има, като няма договор никъде, няма къде да се отиде да се направи трансплантация. Всичкото зависи от това министерството и от правителството да сключат договори”, споделя Магдалена.

Съпричастност към Маги изказаха десетки изпълнители в Казанлък, които подариха своите песни и споделиха щастието да подадеш ръка и направиш добро. Липсата на това лечение, отнема всеки ден глътка въздух. Нещо, от което болните от муковисцидоза и чакащи трансплантация, просто нямат време. А миговете между лечението Маги прекарва със своите деца, опитвайки се да играе с тях. Щастие Маги намира и в любовта на хората от родния си град.

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova