Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Отвори врати нов православен медицински център

Автор: Фокус | 23.05.2016

Отвори врати нов православен медицински център Днес Негово Светейшество Българският патриарх Неофит откри нов православен медицински център в София, съобщават от пресцентърa на Българската православна цъкрва. Идеята за създаването на центъра е на д-р Елена Станчева и е съвместен проект на Софийска св. митрополия и православно сдружение „Св. Марина“.

Центърът бе открит с тържествен водосвет от Браницкия епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит, в съслужение със свещеници от столицата. „От доста години имам огромното желание да мога да развивам благотворителност; затова преди 15 години създадох моята здравна фондация „Гина“, в памет на моята майка, която си отиде твърде млада“, каза д-р Станчева на откриването на центъра. Тя подчерта още, че иска в края на своя професионален път да поработи и за душата си и да направи нещо, „което да се помни, а и да придобие и други последователи и продължители“.

Негово Светейшество патриарх Неофит се обърна с кратко слово към присъстващите:
„Православният Медицинският център, който много желаехме, е вече факт. Тук ще работят добри специалисти и всеки, който почувства необходимост, ще получи помощ от ръката на вярващ човек, от лекар, който ще му вдъхне надежда за бъдеще“.

Медицинският център „Гина“ е здравно заведение за извънболнична медицинска помощ. Той ще работи съвместно със Софийска св. митрополия, като в него спокойно ще могат да приемат медицинска грижа свещеници и монаси от Софийска епархия, а и от Българската църква по принцип. Центърът работи и със Здравната каса, а инициаторите обещаха скоро да се започне и процедура по създаване на безплатни прегледи веднъж месечно за социално слаби хора. Освен духовници в центъра ще могат да се лекуват ученици от Софийската духовна семинария, както и студенти от Богословския факултет. „Освен свещениците и хората, трудещи се в Църквата, всеки един, който дойде, може да получи медицинска помощ“, казват организаторите.

В момента православният медицински център разполага с 12 специалисти, а до края на годината ще бъдат привлечени още 4. В него има и трима общопрактикуващи лекари и ще се извършват апаратни и инструментални изследвания. Центърът работи в партньорство и с близката до него Военномедицинска болница.

Източник: http://focus-news.net
Снимка: http://focus-news.net

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova