Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Зов за помощ! Малката Михаела се бори за живот

07.01.2020

Зов за помощ! Малката Михаела се бори за живот Михаела е нашето слънчице, но ада през който минава е ЖЕСТОК, а е само на 7 г. и 8 месеца. Вече 6 г. се бори със страшната диагноза Сарком на Юинг. Борбата започна едва когато Михаела беше на 1 година и 8 м. Започнаха да и се схващат крачетата и ужасни болки в гръбнака. Парализира се за два три дни, веднага ни изпратиха в Детска онкохематология при УМБАЛ Свети Георги гр.Пловдив , последваха редица изследвания - лекарите бяха на мнение , че е много рисковано да се направи биопсия заради мястото на което беше разположен тумора ( в гръбнака ) да не се парализира за винаги нашето ангелче. Според местоположението и годините решиха , че е Невробластом. Започна се веднага химиотерапия в продължение на повече от година", разказва майката. После детето влиза в ремисия, но само за година и половина. Появява се рецидив.

"Кошмарът започна наново - спешна операция в "Иван Рилски"в София. Наново химиотерапия още година и три месеца за Невробластом. Пак ремисия в продължение на 10 м. После пак рецидив, пак операция в Германия - Тюбинген. След направената биопсия остановиха, че не е Невробластом, а Сарком на Юинг (на меките тъкани).

Следват нови протоколи химиотерапия за Юинг Саркома 6 месеца, 3 месеца в Германия в Хайделберг - на протон терапия, след което довършихме протокола в България. Три месеца след това при ядрено-магнитен резонанс се установи отново рецидив локален и няколко лезии в белия дроб. Пак противорецидивна терапия. Нова операция на гръбначния стълб в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив в Неврохирургия и една на белия дроб в Германия", продължава да разказва за преживяната мъка от това силно дете отчаяната му майка.

В момента продължава следоперативна химиотерапия, но за съжаление тя вече не действа според очакванията на лекарите.

"Има новооткрито образувание под диафрагмата. Според лекуващия лекар единствения ни ШАНС е имунотерапия, която не е регистрирана в България, но се прилага в Америка и Япония. Лекарствата не се заплащат от Здравната каса", обяснява Пепа Ангелова.

Необходими са 24 флакона за 6 курса имунотерапия, но цената за един флакон е непосилна за семейството - 15 000 евро. Още по-невъзможна става сметката, когато се закръгли на космическите 360 000. Глътка въздух идва от възможността да се плаща поетапно - за всеки курс по 60 000 евро.

Първият курс от имунотерапията на Михаела трябва да започне в началото на февруари.

"Това е единственият ни ШАНС да видим Михаела здрава, да излезе от този Ад който продължава вече 6 г. Моля ви, с цялото си майчино сърце, помогнете на детенцето ми да ЖИВЕЕ, да има своето детство, да ходи на училище, да порасне. Тя е нашето геройче премина 4 операции над 55 химиотерапии и 3 месеца протон терапия. Помогнете ни да се приключи този кошмар, в който живее детенцето ни", моли за помощ майката на болното момиченце.

Дарителска сметка при
Уни кредит Булбанк:
BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45 (лева)

Източник: https://dariknews.bg
Снимка: https://dariknews.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova