Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Десетки помогнаха на възрастен мъж в Хасково

Автор: Нова телевизия | 16.10.2017

Десетки помогнаха на възрастен мъж в Хасково Доброволци почистиха дома му, платиха сметките и му осигуриха най-необходимото за преживяване

Докато някои се възползват от социалните мрежи, за да мамят и трупат изгода за себе си като Александър Николов или Спас от Кочериново, все по-често социалните мрежи не са само трибуна на „хейтърите”, но и на добри хора. Зов за помощ за възрастен човек от Хасково, който и ние публикувахме в Милостив, събра десетки доброволци, които почистиха дома му, платиха сметките и му осигуриха най-необходимото за преживяване.

61-годишният Митко цял живот е работил тежък физически труд. Бил е шлосер, стругар, багерист и боклукчия. До преди две години, когато остава без работа и пари.

„Нямах даже и пари един хляб да си купя. Комшиите ми помагаха. До преди две години и половина работих, обаче подадох документи да се пенсионирам да мога да хвана тия категории - първа и втора, обаче 2 години не ми стигнаха. Трябва да съм на 64 г., а пък аз съм на 61 г.", разказа Димитър Карагьозов.

Днес вече може да си позволи и да се поглези с кафе, а само до преди няколко дни едва намира с какво да се храни. А помощта идва от съседи, които разказват историята на Митко в мрежата.

Събрали се десетки хора, които пристигнали в дома му, за да помогнат. А тези, които не могли да помогнат лично, изпратили пожелания под формата на картички и рисунки. Митко вече има всичко нужно, а домът му малко по малко се преобразява. Единственото, от което има нужда сега възрастният човек, е работа.

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova