Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Младоженци дариха парите от сватбата си на болно момче

18.07.2017

Младоженци дариха парите от сватбата си на болно момчеMладо семейство от Велико Търново реши да дари парите от букети на сватбата си на 5-годишно момче от Нови пазар, което се бори с тежката диагноза детска церебрална парализа. Кристин и Йордан Парашкевови, предварително помолили гостите на сватбеното им тържество да не носят цветя, а с предвидената за това сума заедно да помогнат на малкия Георги.

Кристин и Йордан разказват, че за първи път се срещнали още като деца. Запознали се на морето, но след края на ваканцията там, години наред не се виждали, но въпреки това не спирали да мислят един за друг. Докато преди няколко години съдбата не ги събрала отново, този път във Велико Търново.

От тогава досега двамата не са се разделяли нито за миг. А като подарък за последния си рожден ден, Кристин получила романтичтно предложение за брак.

Почти веднага решили, че ще посветят сватбеното си тържество на благородна кауза. Затова предварително помолили гостите си да не купуват скъпи букети, а с предвидената за това сума заедно да помогнат на 5- годишния Георги от Нови пазар. Гостите на празника им приели повече от радушно идеята и заедно успели да съберат близо 1000 лева, с които вече са подпомогнали поредния курс на рехабилитация на момченцето в Полша.

Йордан Парашкевов: „Постоянно ходи на курсове в Полша, където му правят рехабилитации и след всеки един курс, то се чувства все по-добре и по-добре и развитието е много голямо!“

Кристин Парашкевова: „Оттам съответно му трябват около 5 хиляди евро. Събрахме доста голяма сума. Въпрос: Как възприеха вашите гости тази идея? – Те бяха очаровани, защото повечето от тях имат и деца!“

Кристин и Йордан успели да трогнат семейството на 5-годишния Георги и да ги накарат да повярват, че доброто съществува.

Източник: https://www.bnt.bg
Снимка: https://www.bnt.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova