Присъедини се към нас в  Facebook English | Присъединете се към нас 

Глоба от нарушение в помощ на дете с мускулна дистрофия

Автор: novanews | 16.07.2015

Глоба от нарушение в помощ на дете с мускулна дистрофия Общински съветник от Стара Загора плати 1000 лева глоба за нарушение на пътя. Куриозното е, че той сам си е наложил безпрецедентната санкция.

Става въпрос за общинаря Янко Янков. Във Фейсбук група той обявил 100 лева награда за всеки, който снима политик в нарушение и 1000 лева за този, който хвана самия него в крачка.

За предизвикателството Десислав Иванов научава от социалната мрежа. Всеки ден, от балкона на офиса си в София, той вижда, че електоратът няма особена почит към правилника за движение. Бързо се убеждава, че и избраните не правят изключение.

„Един ден видях колата на г-н Янков - американска, спортна кола, жълта - няма как да я сбъркаш. В момента, в който я видях, си казах: "Дай ляв мигач, да изпревариш колата и отивам на Слънчев бряг!", разказва Десислав.

И мигачът не закъснява. Лентата в посоката на движение на Янков е само една, а непрекъснатата линия ясно казва, че нямаш право да излезеш от нея. Но общинарят го прави. Десислав снима и бързо качва снимката във Фейсбук.

Десислав обаче решава, вместо да замине на Слънчев бряг, да даде наградата си на някого, който ще ги похарчи по-добре - негов колега, чието дете страда от мускулна дистрофия. Чудесен подарък за рождения ден на Ивайло, който наскоро навърши 14.

Ако искате да помогнете на Ивайло да оздравее, можете да дарите средства на дарителска сметка в ПроКредит Банк BG33PRCB92301037572716, титуляр Ивайло Василев Карабанчев.

Източник: http://novanews.novatv.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

  1. Всички
  2. Благотворително събитие
  3. Вдъхновяваща новина
  4. Зов за помощ
  5. Искам да помогна

Категории

  1. Всички
  2. Сираци
  3. Деца с увеждания
  4. Хора с увреждания
  5. Стари хора
  6. Приюти
  7. Кухни за бедни
  8. Социално слаби
  9. Хора със здравословни проблеми
  10. Затворници
  11. Бежанци
  12. Православни храмове
  13. Алкохолно и наркозависими
  14. Други

Тип помощ

  1. Всички
  2. Книги
  3. Лечение
  4. Кръводаряване
  5. Играчки
  6. Лекарства
  7. Облекло и обукви
  8. Хранителни продукти
  9. Мебели
  10. Техника
  11. Финансова помощ
  12. Социални събития
  13. Курсове и обучения
  14. Доброволчески труд
  15. Работа срещу заплащане
  16. Подслон
  17. Култура
  18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova