Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Немска принцеса с български произход направи дарение в шуменска болница

Автор: infoshumen.info | 31.07.2019

Немска принцеса с български произход направи дарение в шуменска болницаШуменската болница се обзаведе с 47 качествени легла, заедно с матраците и шкафчета към тях. Щедрото дарение е от д-р Теофана принцеса фон Саксен и беше огласено в понеделник. На удобството на многофункционалните леглата вече се радват най-вече пациенти в отделенията по ортопедия, хирургия и неврология. Това не е първо дарение на принцесата за България и с шуменското доставените легла в български болници стават 3 347.

При визитата си в понеделник принцесата посочи, че шуменската акция е 7 дни от живота й. Работила е за осигуряване на транспорта, товаренето и както при всяко друго дарение, винаги пристига на място и го посреща.Преди да посети МБАЛ-Шумен принцесата се срещна с кмета Любомир Христов, а той я е запознал с богатата история на региона. Принцесата подарила на градоначалника книга за нейния баща, а кметът й поднесъл витраж на Мадарския конник. Сътрудничеството с града ще продължи. "За първи път съм в Шумен, но тук намерих добри приятели, преди всичко хората са важни", коментира нейно височество. По думите й в България има много добри лекари, но за жалост имат много ниски заплати и това е национален проблем. Стремежът й е с даренията да облекчи положението на здравните заведения.

Принцеса Теофана е родена в България има руско-гръцки корен. Женена е за принц Херман фон Саксен, член на фамилията на последния саксонски владетел Фридрих Август III. Майка на 4 деца и човек с кауза за България.

Източник: http://infoshumen.info

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova