Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Млади хора от Пловдив помагат на социално слаби граждани

Автор: БНТ | 05.01.2018

Млади хора от Пловдив помагат на социално слаби граждани27-годишната Николета от Пловдив създава група в социалните мрежи в подкрепа на хора в нужда. За кратко към отряда ѝ за бързо реагиране се присъединяват стотици, водени от мисията да помагат.

Тя е от хората, които увличат другите да я последват в желанието ѝ да прави добрини. Николета Чавдарова работи в компания за медицински консумативи и от 3 години поддържа фейсбук групата "Пловдив, подай ръка на пенсионер" с над 500 участници. Там се организират и със собствени средства купуват хранителни продукти, лекарства, плащат и сметки.

Николета Чавдарова: "Аз се чувствам много лично свързана с всички възрастни хора, моята баба е моето слабо място, така мога да я нарека."

Желанието на Николета да помага увлича много хора. Търговска верига им прави 15% отстъпка от цената на продуктите. Гимназията за сценични и екранни изкуства предоставя помещение, за да разпределят покупките, които после носят до различни адреси в Пловдив и селата.

Мария Стоянова: "Ние просто искаме да им помогнем достойно да си изживеят старините."

Групата на Николета помага и на по-млади хора. Сред тях е 35-годишният Иван, за когото преди месеци събрали голяма сума пари. Платили му здравните осигуровки, за да се оперира, защото бил на път да изгуби крака си.

Иван Узунов: "Искам да им благодаря от все сърце, че благодарение на тях сега съм на два крака и животът пак сега по някакъв начин се върна, защото аз бях много се отчаял."

Иван обаче няма работа и казва, че често се случва да търси храна в контейнерите за отпадъци. Затова мисията на Николета и нейните добротворци да помагат на Иван и на хората като него продължава.

Източник: http://news.bnt.bg
Снимка: http://news.bnt.bg

Споделете с нас добрина - ваша или на ваш познат и ние ще я разкажем на страниците на Милостив, за да вдъхновим и други добротворци.

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2021 milostiv.org
dgamalova