Присъедини се към нас в Facebook English | Присъединете се към нас 

Млад мъж се нуждае от средства за лечение

17.06.2024

Млад мъж се нуждае от средства за лечениеМлад мъж с тежко заболяване има нужда от нашата помощ. Клиника в Сърбия дава надежда за подобряване на състоянието му, но сумата, необходима за лечението е твърде голяма за семейството му.

Кирил, от години единственият начин по който може да се придвижва е с помощта на количка. Причината е спинална мускулна атрофия, диагноза, която той получава още като дете. „Като го повеждахме да ходи, плачеше. Започнахме да ходим по доктори и на година и седем месеца, му откриха заболяването”, разказва майката на Кирил Силвана Томова.

Така Кирил живее с болестта вече близо 30 години. Ежедневието си прекарва в пределите на дома. „Блокът не е пригоден за излизане навън, на стълбите няма никаква рампа, излизането навън е доста сложно за някои в моето състояние”, споделя младият мъж.

Въпреки това любовта го намира, а нейното име е Мария. „Той е всичко за мен, аз още в началото като се запознахме с него, не ме интересуваше, че той е в количка, че не може да ходи. Аз обикнах неговата същност, това какъв човек е той”, казва приятелката на Кирил Мария Тончева.

В желанието си да помогне на любимия, Мария открива клиника в Сърбия, която предлага лечението със стволови клетки. Метод, чрез който състоянието на Кирил може да се подобри значително. Сумата необходима за терапията обаче е непосилна за семейството.

„Терапията е насрочена за другия месец 14 юли трябва да сме там и ни остават още около 10 000 лв. Дава ми много голяма надежда, много съм ентусиазиран да видя какво ще се случи, защото през целия ми живот никога не сме попадали на вариант за подобрение”, казва Кирил.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА
IBAN: BG35FINV91501317724708
Титуляр: КИРИЛ НИКОЛАЕВ КИРИЛОВ

Източник: https://nova.bg
Снимка: https://nova.bg

Новини

Търси

Тип новина

 1. Всички
 2. Благотворително събитие
 3. Вдъхновяваща новина
 4. Зов за помощ
 5. Искам да помогна

Категории

 1. Всички
 2. Сираци
 3. Деца с увеждания
 4. Хора с увреждания
 5. Стари хора
 6. Приюти
 7. Кухни за бедни
 8. Социално слаби
 9. Хора със здравословни проблеми
 10. Затворници
 11. Бежанци
 12. Православни храмове
 13. Алкохолно и наркозависими
 14. Други

Тип помощ

 1. Всички
 2. Книги
 3. Лечение
 4. Кръводаряване
 5. Играчки
 6. Лекарства
 7. Облекло и обукви
 8. Хранителни продукти
 9. Мебели
 10. Техника
 11. Финансова помощ
 12. Социални събития
 13. Курсове и обучения
 14. Доброволчески труд
 15. Работа срещу заплащане
 16. Подслон
 17. Култура
 18. Конкурси

Покажи всички новини

Copyright © 2011-2024 milostiv.org
dgamalova